Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Τα ιδιαίτερα διατροφικά χαρακτηριστικά του αμύγδαλου

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Tα αμύγδαλα είναι πλούσια σε φυτικής προέλευσης πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, ενώ τα λιπαρά που
περιέχουν είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό μονοακόρεστα και πολυακόρεστα, τα λεγόμενα «καλά» λιπαρά, που εμφανίζουν καρδιο-προστατευτικές ιδιότητες και βοηθούν στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ, ιδιαίτερα όταν καταναλώνονται σε αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών οξέων.
Παράλληλα, αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε, η οποία δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού και προστατεύοντας τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, που συνδέεται με τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων χρόνιων νοσημάτων. Ακόμη, τα αμύγδαλα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μαγνήσιο, ενώ προσφέρουν και σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β και πολύτιμων μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, το κάλιο, ο φώσφορος και ο ψευδάργυρος.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading