Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Κρέμα Anglaise: Βάση για παγωτό

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Η κρεμ Anglaise έχει άρωμα βανίλιας και χρησιμοποιείται ως σος για γλυκά ή γίνεται βάση για παγωτό και μπαβαρουάζ.
Συστατικά
  • 250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 6 κρόκοι αβγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι βανίλιας, κομμένο κατά μήκος στη μέση
Εκτέλεση
Βήμα 1: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα.
Βήμα 2: Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους και προσθέτουμε σε αυτούς τη ζάχαρη.
Βήμα 3: Ανακατεύουμε αμέσως με μια κουτάλα. Είναι πολύ σημαντικό να ανακατέψουμε αμέσως, επειδή αν παραμείνουν τα δύο υλικά χώρια η ζάχαρη θα δεσμεύσει το νερό που περιέχουν οι κρόκοι και θα δημιουργηθούν γρομπαλάκια στο μείγμα, τα οποία δεν διαλύονται.
Βήμα 4: Αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε.
Βήμα 5: Προσθέτουμε τα σποράκια από το εσωτερικό της βανίλιας και το κλωναράκι της.
Βήμα 6: Ετοιμάζουμε ένα μπεν μαρί πάγου, δηλαδή γεμίζουμε ένα μπολ με παγάκια και τοποθετούμε στο εσωτερικό του ένα άδειο μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό.
Βήμα 7: Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς, ελέγχοντας παράλληλα τη θερμοκρασία του με ένα θερμόμετρο. Αυτό έχει μεγάλη σημασία, επειδή αν η κρέμα ξεπεράσει τους 85°C θα ψηθούν οι κρόκοι και θα «κόψει».
Βήμα 8: Μόλις λοιπόν η ένδειξη δείξει 84°C-85°C, αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Εμπειρικά, αυτό το στάδιο είναι λίγο πριν βράσει η κρέμα. Αδειάζουμε την κρέμα στο μεταλλικό μπολ και την ανακατεύουμε ώστε να κρυώσει γρήγορα.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading