Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Μαγειρίτσα παραδοσιακή

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1 συκωταριά από κατσίκι ή αρνί (περίπου 1 κιλό)
1 κιλό έντερα από κατσίκι ή αρνί
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο
3 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. αλεύρι
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
50γρ. ρύζι γλασσέ
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
αλάτι
πιπέρι
για το αυγολέμονο
3 λεμόνια
1 αυγό


Διαδικασία συνταγής
Πλένουμε τα έντερα. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό με αλάτι και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τα έντερα και τη συκωταριά. Αφού πάρουν βράση τα ξαφρίζουμε καλά και αφού βγάλουμε όλους τους αφρούς τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά ακόμη.
Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τη συκωταριά και τα έντερα από την κατσαρόλα και τα κόβουμε σε μικρά ζάρια. Κρατάμε το συκώτι στην άκρη και ψιλοκόβουμε τα έντερα.
Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τη συκωταριά και τα έντερα. Συνεχίζουμε για μερικά λεπτά το σοτάρισμα, προσθέτουμε το αλεύρι και σβήνουμε με το ξύδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό από τη συκωταριά αφού το περάσουμε από σήτα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, άνηθο, προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και μισό ματσάκι δυόσμο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και όταν μαλακώσει και το ρύζι προσθέτουμε το συκώτι που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
Αυγοκόβουμε με το αυγολέμονο και σερβίρουμε ζεστή.


  https://www.cooklos.gr/syntages/mageiritsa-paradosiaki


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading