Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Γιατί ο Κόσμος δεν θα είναι πια ο Ίδιος μετά την Πανδημία

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Όπως η πτώση του Τείχους του Βερολίνου ή η κατάρρευση της Lehman Brothers, η πανδημία του κορωνοϊού είναι ένα γεγονός που συγκλόνισε την υφήλιο. Σήμερα μπορούμε μόνο να φανταστούμε το πλήρες φάσμα των συνεπειών του.

Πώς Αναμένεται να εξελιχθεί η Πανδημία

Παρότι πολλές χώρες πλήττονται ακόμη βαριά από την πανδημία, η εξέλιξή της στην Ιταλία και στη χώρα μας, μάς κάνουν να ελπίζουμε σε μια θετική έκβαση.

Η έρευνα για την εύρεση αποτελεσματικών φαρμακευτικών αγωγών βρίσκεται σε εξέλιξη με ελπιδοφόρα μηνύματα.


Αριθμός ασθενών που βρίσκονται στην εντατική. Ιταλία. Il Sole24 ore, 09.4.2020

Ήδη στη χώρα μας και στη γειτονική Ιταλία, τα περιστατικά που βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας μειώνονται σταθερά εδώ και αρκετές ημέρες. Αυτός είναι ένας από τους βασικότερους δείκτες για την πορεία της εξάπλωσης της πανδημίας σε μια χώρα.

Τόσο τα περιοριστικά μέτρα, όσο και οι νέοι θεραπευτικοί συνδυασμοί που βρίσκονται υπό μελέτη, δείχνουν ότι υπάρχουν σοβαρές ελπίδες να ελέγξουμε την πανδημία και να μειώσουμε τις απώλειες παγκοσμίως.

Η έξοδος όμως από την πανδημία δεν θα προκύψει από τη μια μέρα στην άλλη, θα είναι σταδιακή, όπου τα κρούσματα θα μειώνονται σταθερά για πολλούς μήνες.

Αυτό διαφαίνεται από την πορεία που ακολούθησαν προηγούμενες επιδημίες στο παρελθόν. Αναμένεται να υπάρξει μια φθίνουσα πορεία που σταδιακά θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των κρουσμάτων ή και πλήρη εξάλειψη της νόσου(1).


Πορεία επιδημιών, κρούσματα ανά μήνα στη διάρκεια ενός έτους. Παρατηρείται κατανομή των κρουσμάτων σε ένα έτος με έναν μήνα να εμφανίζει τα περισσότερα περιστατικά και στη συνέχεια να ακολουθείται από σταδιακή μείωση. Science Mag. Jon Cohen, Mar. 13, 2020.  

Μέχρι να συμβεί αυτό και επειδή καμία θεραπεία ή εμβόλιο δεν επιδεικνύει 100% αποτελεσματικότητα, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την καλύτερη δυνατή κατάσταση υγείας και να βοηθήσουμε το ανοσοποιητικό μας, ώστε να λειτουργεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.

Η πρόληψη είναι το καλύτερο φάρμακο και όσο τετριμμένη και αν ακούγεται αυτή η φράση, πρόκειται για μια μεγάλη αλήθεια.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδώ:https://www.drtsoukalas.com


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading