ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα φαγητού
1 βανίλια
1 κιλό περίπου αλεύρι κοσκινισμένο
1-2 κρόκοι αυγού
Διαδικασία συνταγής
Χτυπάμε με σύρμα την ζάχαρη με το σπορέλαιο. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι, την βανίλια και ανακατεύουμε.
Έπειτα προσθέτουμε τον μισό χυμό πορτοκαλιού και λίγο αλεύρι ακόμη.
Διαλύουμε την σόδα φαγητού μέσα στον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού με προσοχή πάνω από το σκεύος που χρησιμοποιούμε, γιατί θα αφρίσει και αν χυθεί θέλουμε να πέσει μέσα στο μείγμα μας.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να μην κολλάει στα χέρια και μην μας ανοίγει (να μην «σκάει»).
Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολα και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180οC. Πλάθουμε την ζύμη μας σε πλεξούδες και βάζουμε στο ταψί.
Χτυπάμε τον κρόκο με πηρουνάκι και αλοίφουμε τα κουλουράκια μας. Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Ακόμη και αν μας φαίνεται ότι θέλουν κι άλλο ψήσιμο τα βγάζουμε στα 20 λεπτά για να είναι μαλακά εσωτερικά.
https://www.cooklos.gr/
Το είδαμε: εδώ