Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Η Κομισιόν θέλει Χάγη…

Του Παναγιώτη Αποστόλου -Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου


www.egerssi.gr

 

Δυστυχώς για την Ελλάδα, έχει γείτονα τον χειρότερο που θα μπορούσε να της τύχει, την Τουρκία. Καμιά άλλη χώρα στον κόσμο δεν γειτονεύει με έναν τέτοιο επιθετικό, αλλόφρονα,  μοχθηρό γείτονα, που δεν σέβεται τις Διεθνείς Συνθήκες, το Διεθνές Δίκαιο, τους Διεθνείς Οργανισμούς (ΟΗΕ), τις  Διεθνείς Συμμαχίες (ΝΑΤΟ), που η ίδια έχει αποδεχτεί και συμμετέχει!  

Αυτός ο διαχρονικά μοχθηρός, αιμοσταγής, πολεμοχαρής γείτονας, δεν σταματά να προκαλεί την Ελλάδα και να της επιτίθεται συνεχώς, με πάντα αμυνόμενη την Ελλάδα.

Μια Ελλάδα, η οποία πρόσφατα στον Έβρο (Μάρτιο) στραπατσάρισε τα κακόβουλα σχέδια του Τούρκου φασίστα Προέδρου Ρ. Τ, Ερντογάν, ο οποίος με “επιθετικά εργαλεία” παράνομους μετανάστες προσπάθησε να διασπάσει τα σύνορα στην μεθόριο περιοχή του Έβρου και να αποκτήσει πλεονέκτημα στην περαιτέρω υλοποίηση των παρανοϊκών σχεδίων του!

Άλλωστε, πως είναι δυνατόν να μην είναι παρανοϊκός αυτός ο Τούρκος, όταν ανοίγει διαρκώς πολεμικά μέτωπα σε όλη την ευρύτερη περιοχή μας (Λιβύη, Συρία, Ιράκ); Αλλά αυτή ήταν πάντα διαχρονικά η Τουρκία! Μια χώρα “μάστορας” στις γενοκτονίες! Μια χώρα πολεμοχαρής! Που πάντα θεωρεί πως ο πολιτισμένος κόσμος της χρωστάει! Μια χώρα του σκοταδισμού, που ποτέ δεν θα γίνει πολιτισμένη και κοσμική, όπως προσπαθούν να την φτιασιδώσουν οι “σύμμαχοι και εταίροι” μας!  

Από την στιγμή δε, που μιλήσαμε για το “Έπος του Έβρου” – αποτέλεσμα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης (Νίκος Παναγιωτόπουλος και Αλκιβιάδης Στεφανής) και της στρατιωτικής ηγεσίας (Α΄ ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος) – να επισημάνουμε, πως ευτυχώς και δεν είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπέρμαχο των ανοικτών συνόρων και της λατρείας που τρέφουν προς όλους εκείνους που χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα κατέλαβαν τμήματα της ελληνικής Επικράτειας! 

 

Όταν ο “λαγός” πιαστεί, τότε γίνεται στιφάδο…

 

Παρ΄ ότι όμως, ο Τούρκος Σουλτάνος στραπατσάρισε τα μούτρα του στον Έβρο, έχει ανοικτά πολεμικά μέτωπα σε Συρία και Λιβύη, το εθνικό νόμισμα της χώρας του καταρρέει και ο κορωνοϊός θερίζει, εν τούτοις ο πληγωμένος του εγωισμός σαλεύει περισσότερο το μυαλό του και ανακοινώνει Navtex, όπου από 21 Ιουλίου – 2 Αυγούστου δεσμεύει θαλάσσια περιοχή μας για τη διεξαγωγή σεισμογραφικών ερευνών για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων!      

Μια επιθετική ενέργεια κατά της Ελλάδος, που κινητοποίησε άμεσα τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι οποίες από το μεσημέρι της Τρίτης 21 Ιουλίου είναι με το χέρι στην σκανδάλη!

Αυτή την τουρκική επιθετικότητα, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρούσει με συνεχείς διαβουλεύσεις με την Γερμανία που γι΄ αυτό το εξάμηνο έχει την προεδρία της ΕΕ, άλλα κράτη της ΕΕ (κυρίως την Γαλλία), τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ, σε μια προσπάθεια, ώστε να τους πείσει για το αυτονόητο! Πως δηλαδή, η Τουρκία είναι ταραχοποιός χώρα στην περιοχή και εάν δεν την συνετίσουν, τότε θα ξεσπάσει πόλεμος με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους, από την στιγμή που η Ελλάδα διαμηνύει σε όλους τους τόνους και με όλα της τα θεσμικά όργανα της Κοινοβουλευτικής  Δημοκρατίας, πως θα χτυπήσει εάν παραβιαστούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα! Κυριαρχικά δικαιώματα που παραβιάζει η τουρκική Navtex!   

Μια επιθετικότητα που μπορεί να τιθασεύσει η Γερμανία, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ρωσία, το Βατικανό! Σε διαφορετική περίπτωση, θα αποδειχτεί αυτό που έγραψα πριν από λίγες ημέρες, πως δηλαδή, ο ξένος παράγοντας αναγόρευσε την Τουρκία σε περιφερειακή δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή προς εξυπηρέτηση των δόλιων οικονομικών συμφερόντων τους!        

Έτσι οι επόμενες ημέρες θα δείξουν, αν ο Ρ. Τ. Ερντογάν δεν είναι τίποτε άλλο, από ένας “λαγός” των απανταχού “πετρελαιάδων”! Που εποφθαλμιούν τον πλούτο του Αιγαίου μας και επιθυμούν να προκαλέσει στην περιοχή ανάφλεξη ο Τούρκος, δίδοντάς του κι εκείνου στο τέλος μπαξίσι από τα ελληνικά λάφυρα!

Ωστόσο όλοι αυτοί, να ξέρουν πως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο! Που εδώ ξενοδόχος είναι οι Ένοπλες Ελληνικές Δυνάμεις! Άλλωστε, θα πρέπει όλοι αυτοί να θυμηθούν τους 300 του Λεωνίδα, θα πρέπει να έχουν κατά νου τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη και τους άλλους ήρωες του ΄21! Να φρεσκάρουν την μνήμη τους με το ελληνικό Έπος του ΄40 κατά του φασιστικού Άξονα!

Να πάνε ακόμη πιο πίσω, στο ρηθέν του παμμέγιστου Δημοσθένη (384-322 π.Χ.):

«Πόλεμος ένδοξος, ειρήνης αισχράς αιρετώτερος (Ο ένδοξος πόλεμος είναι προτιμότερος από την ντροπιαστική ειρήνη)»!    

Και θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν, ότι ο “λαγός” συνήθως στο τέλος πιάνεται και ενδεχομένως αφού πρώτα τον “κάψουμε” μετά θα δούμε αν κάνει για στιφάδο!

 

Ναι, κατά του “βαθέως κράτους” των ΗΠΑ και της ΝΤΠ ο Τραμπ, αλλά…

 

Πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου 2016, έγραφα πως αυτές οι αμερικανικές εκλογές θα ήταν κομβικό σημείο για τον πλανήτη μας!  Αφού διεκδικητές θα ήταν από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων ο Ντόναλντ Τραμπ και από την πλευρά των Δημοκρατικών η Χίλαρι Κλίντον, η εκπρόσωπος της ΝΤΠ, που ευελπιστούσε επί των ημερών της στην Προεδρεία των ΗΠΑ να ολοκλήρωνε το έργο της Παγκοσμιοποίησης!

Πίστευα ότι, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν μαινόταν ένας πόλεμος μεταξύ ηγετών δυο κομμάτων, που μέσες – άκρες επί δεκαετίες εξύφαιναν την ίδια εξωτερική πολιτική.

Η αναμέτρηση Τραμπ – Κλίντον διέφερε από όλες τις άλλες αμερικανικές εκλογικές αναμετρήσεις. Γιατί, είχαμε έναν πόλεμο μεταξύ του κρατισμού και της επιχειρηματικότητας.  Η Χίλαρι Κλίντον ήταν η επόμενη επιλογή της κρατικιστικής νοοτροπίας και των Τραπεζών, που πίστευαν ότι ο κρατισμός θα συνεχίζει να εφαρμόζει τον μερικό σοσιαλισμό των κυβερνήσεων του Μπάρακ Ομπάμα! Με σιδηρά πυγμή, όπως επί της εποχής Μπους, όπου μετερχόταν σκληρής ρητορικής, με την δημιουργία πολέμων ανά τον κόσμο! Επιστέγασμα και της πολιτικής, του συζύγου της Χίλαρι Κλίντον, του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον!

Από την άλλη πλευρά ο Ντόναλντ Τραμπ πίστευε στη δύναμη του κεφαλαίου και της επιχειρηματικότητας και είχε δείξει πως επιθυμεί να συνεργαστεί με την Ρωσία και προεκλογικά είχε δεσμευτεί ότι θα σταματούσε την αμερικανική συμμετοχή σε πολέμους! Αντίθετα, η Χίλαρι Κλίντον ήθελε σύμμαχο την Κίνα για να απομονώσει τη Ρωσία (δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι η Κίνα επενδύει στη Γερμανία, όπου πολλές τράπεζες είναι εκτεθειμένες σε τοξικά χρέη των ΗΠΑ) και ήταν υπέρ των πολέμων!

Είμασταν πεπεισμένοι, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι εχθρός της ΝΤΠ, που εκπροσωπεί ο μεγιστάνας Τζορτζ Σόρος και σιγουρευτήκαμε με τον “εμφύλιο” πόλεμο που ξέσπασε στις ΗΠΑ με την δολοφονία, από αστυνομικούς της Μινεάπολης, του έγχρωμου Αμερικανού πολίτη, του Τζορτζ Φλόιντ!  

Ενός θανάτου που έφερε στο φως για άλλη μια φορά τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ. Που όμως, η προηγούμενη φορά που στις ΗΠΑ παρατηρήθηκαν τόσης μεγάλης έκτασης συγκρούσεις πολιτών με την αστυνομία από θάνατο έγχρωμου Αμερικανού πολίτη, ήταν στο μακρινό 1968, με τη δολοφονία του ηγέτη του Αφροαμερικανικού Κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των έγχρωμων ανθρώπων, Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ!

Έτσι διατύπωσα, όπως και πολλοί Αμερικάνοι αναλυτές, ότι αυτή η γενικευμένη έκρηξη, υπέκρυπτε την ανατροπή του Ντόναλντ Τραμπ για να μην πάει στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου 2020! Γιατί ελλόχευε πάντα  ο κίνδυνος για το “βαθύ κράτος” των ΗΠΑ να εκλεγεί πάλι το αουτσάιντερ! Δηλαδή, ο Ντόναλντ Τραμπ!

 

Για την Ελλάδα είστε ελλιποβαρής κύριε Τραμπ…

 Δυστυχώς όμως, ο Πρόεδρος Τραμπ στα ζητήματα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος, ζυγίσθηκε, μετρήθηκε και βρέθηκε  ελλιποβαρής στην ψυχή των Ελλήνων!

Αφού, κι ενώ το κλίμα στις σχέσεις Ελλάδος - Τουρκίας (με υπαιτιότητα της Τουρκίας) είναι πολύ βαρύ και στα πρόθυρα ενός πολέμου, ο Αμερικανικός παράγοντας ενισχύει την επιθετικότητα της Τουρκίας! Ενθαρρύνει την επιθετικότητα του γκρίζου λύκου Ρ. Τ. Ερντογάν, με νερόβραστες ανακοινώσεις, που τον κάνουν να κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή! Που του κλείνει πονηρά το μάτι, στην τελευταία ανακοίνωση του State Department, όπου ρητώς αναφέρεται:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια Navtex για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή»!   

Και να φανταστείτε, ότι αυτή η δήλωση έγινε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ!

 Γκριζάρουν το Καστελόριζο οι ΗΠΑ…

 Στο σημείο αυτό θα ήθελα να παραθέσω αυτούσιο το Δ/Τ που εξέδωσε το Αγροτικό – Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (ΑΚΚΕΛ) στις 21 Ιουλίου 2020:

«Με μία φράση “οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μία NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο”, ο εκπρόσωπος του State Department έκανε αυτό που ΠΑΝΤΟΤΕ κάνει το βαθύ κράτος των ΗΠΑ: “καθαρίζει για το τούρκικο βαθύ κράτος”! Και δίνει σφαλιάρα στην κυβέρνηση της ΝΔ (αλλά και στους απανταχού … “φίλους” της Πλατείας Μαβίλη) για να γυρίσουν να προσανατολιστούν και συμμορφωθούν στην τούρκικη οπτική, ότι το Καστελόριζο είναι πια γκρίζα και αμφισβητούμενη περιοχή όπως λέει και το τούρκικο καθεστώς. Άλλωστε η πρεσβεία των ΗΠΑ (το ευαγές ίδρυμα της Πλατείας Μαβίλη) και ο ίδιος ο πρέσβης, σταθερά πετούσε τροχιοδεικτικές δηλώσεις, αγαπησιάρικες για την Τουρκία.   

Η δήλωση του εκπροσώπου του State Department έγινε ΑΚΡΙΒΩΣ την  ώρα που το αμερικανικό φορτηγό πλοίο (Roll-on Roll-off Carrier) “Endurance” έδενε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ώστε να αποβιβάσει αμερικανικά στρατεύματα τα οποία θα μεταφερθούν σιδηροδρομικώς κοντά στη Ρωσία για συμμετοχή σε άσκηση!

Έδωσαν στην Αλεξανδρούπολη γη και ύδωρ (και λιμάνι;) στα γεράκια της Ουάσιγκτον και αυτά ορμούνε μαζί με τούρκικους λύκους για να φάνε το Καστελόριζο, πριν φάνε την Αλεξανδρούπολη!

Να ρωτήσουμε τον κ. Μητσοτάκη: Έχετε τα κότσια να απαγορεύσετε την αποβίβαση και μεταφορά των αμερικανικών στρατευμάτων ως ξεκάθαρη απάντηση στο γκριζάρισμα ή μήπως εσείς δεν έχετε έλεγχο ούτε στο Καστελόριζο ούτε στην Αλεξανδρούπολη;»!

Βέβαια ακολούθως οι ΗΠΑ εξήγησαν, ότι η αναφορά σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο έγινε, γιατί τα εκεί ύδατα δεν είναι οριοθετημένες ζώνες!    

Εδώ λοιπόν είναι η τεράστια ευθύνη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που δεν φρόντισαν τόσα χρόνια να ανακοινώσουν ΑΟΖ στην περιοχή μας!

 Η Κομισιόν προκαλεί την Τουρκία να πάει Χάγη…

 Αλλά, μήπως όλο αυτό το παιχνίδι είναι σικέ; Στο οποίο συμμετέχουν, πρωτίστως, ΗΠΑ και Γερμανία χρησιμοποιώντας ως “λαγό” τον Ρ. Τ. Ερντογάν σε μια πολεμική κρίση; 

Οδηγώντας την διευθέτηση της ΑΟΖ στην Χάγη; Ζήτημα για το οποίο έχει μαλλιάσει η γλώσσα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, του κ. Γιώργου Παπανδρέου, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη;

Κι αφού δεν πάει ο “Μωάμεθ στο βουνό”, τότε, “να πάει το βουνό στο Μωάμεθ”!  

Πώς αλλιώς εξηγείται η τελευταία δήλωση της Κομισιόν η οποία αναφέρει:

«Η Τουρκία ως υποψήφια  χώρα χρειάζεται να δεσμευτεί ξεκάθαρα στις σχέσεις καλής γειτονίας, τις διεθνείς συμφωνίες και αναφορικά με την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών με βάση τον Χάρτη του ΟΗΕ προσφεύγοντας εάν είναι απαραίτητο στο Διεθνές Δικαστήριο»!

Δηλαδή τι ακριβώς μας λέγει η Κομισιόν;

Ακριβώς μερικές ώρες μετά την παραδοχή των ΗΠΑ για “αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο”, εμμέσως κι εκείνη αναγνωρίζει τις διεκδικήσεις της Τουρκίας;

Όταν έχεις λοιπόν τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς;;

 

 



Το είδαμε: εδώ

Share
Loading