Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Οι οκτώ τοπ τροφές για να καις λίπος

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν αρκεί μόνο η γυμναστική για να αποκτήσεις τέλειο σώμα, μιας και πρέπει να επενδύσεις σε τρόφιμα που μπορούν επιβεβαιωμένα να βοηθήσουν να αυξήσεις την μυϊκή σου μάζα και να σε κάψεις παραπάνω λίπος.

Αρχικά θυμήσου πως για να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα και να χάσεις λίπος, χρειάζεται μια ποικιλία πρωτεϊνών, λαχανικών, φρούτων, υδατανθράκων και καλών λιπαρών. Η λίστα παρακάτω θα σε βοηθήσει να προτιμάς τα τρόφιμα εκείνα που έχουν διπλό ρόλο στην μάχη για ένα άψογο bikini body.

1 Τσάι, ειδικά το πράσινο είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και φυσικό διουρητικό που επιταχύνει την απώλεια λίπους, προλαμβάνει τον καρκίνο και βελτιώνει τα επίπεδα σακχάρου του αίματος και το κυκλοφορικό. Πίνε πράσινο τσάι το πρωί αντί για καφέ και σε συνδυασμό με το νερό, μπορείς να απολαμβάνεις και 2 και 3 φλιτζάνια.

2 Το αβγό αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεΐνης, 7 γραμμ./αβγό, που την χρειάζεσαι για να χτίσεις μυς. Ο κρόκος περιέχει τα περισσότερα θρεπτικά στοιχεία: τη μισή πρωτεΐνη, βιταμίνες Α, D και Ε.

3. Καρότο Η εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Α βελτιώνει την υγεία των ματιών, ιδιαίτερα τη νυχτερινή όραση. Το καρότο είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες, χαμηλό σε θερμίδες και έχει ωραία γεύση, ακόμη κι όταν είναι ωμό, οπότε και σε κρατά χορτάτη για περισσότερο χάρη στις φυτικές ίνες και κρατά το στόμα σου απασχολημένο για να μην σκέφτεσαι παγωτά και γλυκά. 

4. Η πηκτίνη στο μήλο σε αυτό βοηθά στην απώλεια βάρους αυξάνοντας τον κορεσμό ενώ το μήλο περιέχει τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά μετά το βακκίνιο, ειδικά αν τρως τη φλούδα. Προτίμησέ το βιολογικό για να αποφύγεις τα φυτοφάρμακα που μπλοκάρουν τον μεταβολισμό. 

5. Πες ναι στην κινόα που έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες από το ρύζι ή τη βρόμη, καλύτερη γεύση και δεν περιέχει γλουτένη, αυξάνοντας την μυϊκή σου μάζα χωρίς να φορτώνεσαι θερμίδες.

6.Μύρτιλλα μιας και είναι αντιοξειδωτικά που προλαμβάνουν τον καρκίνο, τις παθήσεις της καρδιάς και τις ασθένειες των ματιών αλλά και όποιο άλλο μούρο προτιμάς θα σε βοηθήσεις να κάψεις παραπάνω λίπος και να τρέξεις τον μεταβολισμό.

7.Νερό νεράκι, που αποτρέπει την κατακράτηση υγρών, βοηθά στην ανάρρωση των μυών και προλαμβάνει την αφυδάτωση ειδικά το καλοκαίρι μετά από την άσκηση μυϊκής ενδυνάμωσης.

8.Υπέροχη ντομάτα που δρα τριπλά. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο που βοηθά στο μαύρισμα και βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το μεταβολικό ρυθμό και προλαμβάνει τον καρκίνο.

queen.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading