Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Ιταλικά μπισκότα Cantuccini

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Συστατικά
  • Αλεύρι 250γρ
  • Μπέικιν 5γρ
  • Αυγά 2 τμχ
  • Κρόκοι 2 τμχ
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Ζάχαρη 200γρ
  • Ξηροί καρποί 200γρ
  • Βανίλια
Εκτέλεση
Βήμα 1: Χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους, την ζάχαρη και το ξύσμα πολύ καλά να ασπρίσουν
Βήμα 2: Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρώς με το φτερό
Βήμα 3: Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ανακατεύουμε  ελαφρά και έπειτα αδειάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένο πάγκο
Βήμα 4: Αλευρώνουμε τα χέρια μου και δίνουμε στο ζυμάρι μακρόστενο σχήμα
Βήμα 5: Το μεταφέρουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά
Βήμα 6: Το βγάζουμε και όσο είναι ζεστό το κόβουμε σε λεπτές φέτες 0,5 εκ και το απλώνουμε στο ταψί (λαμαρίνα).
Βήμα 7: Ψήνουμε και από τις 2 πλευρές για περίπου 10 με 15 λεπτά στους 100 με 110 βαθμούς.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading