Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Κεράσια: Τι προσφέρει στον οργανισμό σου ο δροσερός καρπός του καλοκαιριού;

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Σχήμα σφαιρικό. Όψη λεία και γυαλιστερή. Υφή απαλή. Γεύση δροσερή. Έτσι, είναι τα κεράσια. Το καλοκαίρι έφθασε ξανά (λίγο βιαστικά αυτήν τη φορά) και μαζί του έφερε όλα εκείνα τα φρούτα που δεν λείπουν από το πιάτο σου. Φράουλες, ακτινίδια, κεράσια. Ας επικεντρωθούμε στα τελευταία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν δύο είδη του μικρού αυτού καρπού: η πρώτη αφορά στη γλυκιά τους εκδοχή και η δεύτερη τη λίγο πιο ξινή, δημιουργώντας το γνωστό σου βύσσινο. Τι προσφέρει ο δροσερός αυτός καρπός στην υγεία και στον οργανισμό σου; Πόσο θρεπτικά είναι; Για να δούμε…
Θωρακίζει το ανοσοποιητικό σου
Πλούσια σε βιταμίνη C, τα κεράσια αποκτούν σχεδόν φυσικά την ικανότητα να ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα, την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε ιώσεις και παθογόνους μικροοργανισμούς. Κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι ένα μπολ με κεράσια μπορούν να σου προσφέρουν σχεδόν ολόκληρη την ημερήσια ποσότητα της συγκεκριμένης βιταμίνης.
Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Για την ακρίβεια, φημίζεται για αυτές. Καταλαμβάνει μία από τις πρώτες θέσεις στην κλίμακα των αντιοξειδωτικών φρούτων, γεγονός που μόνο θετικές συνέπειες έχει στην υγεία σου: βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και του καρδιαγγειακού συστήματος, δημιουργώντας μία αίσθηση ευφορίας.
Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες
Όπως κάθε φρούτο που σέβεται τον εαυτό του. Έτσι, όχι μόνο σε δροσίζει, αλλά σε κρατάει χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού δημιουργεί και διατηρεί το αίσθημα της πέψης γρήγορα και αποτελεσματικά. Η καλύτερη επιλογή για το απογευματινό σου, που θες να είναι κάτι ελαφρύ και θρεπτικό. Μόλις το βρήκες!
Έχει πολύ λίγες θερμίδες
Συνδύασε αυτή την πληροφορία με την παραπάνω και Voila, το κεράσι παίρνει άλλη όψη: πιο έξυπνη και πιο ωφέλιμη. Γιατί, μαζί του, όχι μόνο χορταίνεις γευστικά, αλλά προσθέτεις στη διατροφή σου ελάχιστες θερμίδες (μόλις 97 σχεδόν τα 2/3 από ένα μπολάκι). Yummy!
Κρατά το δέρμα σου νεανικό
Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, τα κεράσια περιέχουν μία καθόλου ασήμαντη ποσότητα μελατονίνης. Η τελευταία θεωρείται ως η ορμόνη που επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Έτσι, το πρόσωπο σου αποκτά φυσική λάμψη, χωρίς να βάλεις κανένα προϊόν πάνω του.
Κοιμάσαι ευκολότερα
Μήπως ήρθαν ξανά τα πάνω – κάτω στην καθημερινότητα σου και η ζέστη ταλαιπωρεί υπερβολικά τον ύπνο σου, σε σημείο να ξυπνάς εξουθενωμένη; Αν ναι, τότε πρόσθεσε στη διατροφή σου μερικές έξυπνες τροφές. Μία από αυτές είναι τα κεράσια, που χάρη στα θρεπτικά του στοιχεία και της μελατονίνης, χαλαρώνουν τον οργανισμό σου και τον τοποθετούν σε mood ύπνου.
Σε βοηθούν να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά
Εδώ τα πράγματα γίνονται σοβαρά. Τα οργανικά τους οξέα αντιμετωπίζουν το αίσθημα δυσκοιλιότητας και μόλις οι φυτικές τους ίνες λάβουν δράση, η κοιλιά σου σύντομα θα γίνει λίγο πιο flat. Καθόλου ασήμαντο, την εποχή αυτή που το μαγιό σου είναι έτοιμο να το φορέσεις.
Καταπολεμά την ανάγκη σου για κάτι γλυκό
Και σαν μην έφθανε αυτό, κάθε κεράσι εμπλουτίζει τον οργανισμό σου με θρεπτικά συστατικά και τον ουρανίσκο σου με γλυκιά γεύση. Yummy!
Καταλαβαίνεις, λοιπόν, γιατί όπου ακούς πολλά κεράσια, πρέπει τελικά να κρατάς… μεγάλο καλάθι!
tlife.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading