Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF


Θα συνταχτούμε με το μέτωπο Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας;

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Το Ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τον οποίο προκάλεσε η Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ, είχε επεξεργαστεί ένα σχέδιο μιας Ενωμένης Ευρώπης, από τη στιγμή που στα διεστραμμένα μυαλά των Γερμανών είχε επικρατήσει η βεβαιότητα, ότι η Ναζιστική Γερμανία θα επιβαλλόταν σε αυτήν (την Ευρώπη) και έτσι θα μπορούσε να την ελέγχει και να εκμεταλλεύεται όλους τους οικονομικούς πόρους της! Προς αυτήν την εκπλήρωση των πόθων των Γερμανών δημοσιεύθηκε το 1942 μελέτη του Υπουργού Οικονομικών του Αδόλφου Χίτλερ, Βάλτερ Φουνκ, με τον ιδιαίτερο τίτλο: Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα  (Europäische Wirtschaftsgemeinschaft).
Ωστόσο, η συνέχεια ήταν δραματική, γιατί άφησε η λήξη του Πολέμου την Ευρώπη απόλυτα κατεστραμμένη. Φτώχια, πείνα και δυστυχία, έπρεπε να διαχειριστούν οι χώρες της Ευρώπης, ως απόρροια του γερμανικού μεγαλοϊδεατισμού και της παραφροσύνης.      
Παρά ταύτα, εκείνο το Χιτλερικό όραμα της Ενοποιημένης Ευρώπης, έλαβε σάρκα και οστά στις 25 Μαρτίου 1957, όταν στη Ρώμη υπογράφηκε Συνθήκη ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, από τη Δυτική Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο!               
Με την πρωτοκαθεδρία βεβαίως – βεβαίως της Γερμανίας, που από τότε έθετε τις βάσεις της ηγέτιδας δυνάμεως του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού, που στα επόμενα χρόνια θα εξελισσόταν σε οικονομικό γίγαντα!
Ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης η Γερμανία, που αιματοκύλησε την Γηραιά Ήπειρο, που οι φρικαλεότητες των γερμανικών στρατευμάτων ξεπέρασαν την κάθε νοσηρή φαντασία! Η Γερμανία του Πολέμου, στην οποία δεν είχε μείνει πέτρα επάνω σε πέτρα!
Εντούτοις η φιλεύσπλαχνη Δύση των Συμμάχων και νικητών του Πολέμου, έκαναν ενδεχομένως τεράστιο λάθος που ανέλαβαν την πλήρη ανοικοδόμησή της. Η φιλεύσπλαχνη Δύση  των Συμμάχων κατά του ηττημένου φασιστικού άξονα (Γερμανία, Ιταλία και Ιαπωνία), ανέλαβε πρωτοβουλία για να της χαρίσει της Γερμανίας, τα χρέη της το 1953, τέσσερα χρόνια πριν από την Συνθήκη ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας! Με μια γενναία απόφαση στη Διάσκεψη του Λονδίνου (27 Φεβρουαρίου), κατόπιν πρωτοβουλίας των ΗΠΑ και στην οποία συμμετείχαν είκοσι χώρες μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα!
Αυτή η ΕΟΚ, όραμα του Χίτλερ μην το ξεχνάμε, το 1993 με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ μεταλλάχτηκε σε Ευρωπαϊκή Ένωση, και από οικονομική Ένωση έγινε και πολιτική Ένωση! Προς τέρψη της Γερμανίας, της ενοποιημένης Γερμανίας, που θα την καθιστούσε παντοδύναμη οικονομικά στην Ευρώπη, απομυζώντας προς όφελός της τις οικονομίες των άλλων ευρωπαϊκών κρατών – μελών της ΕΕ, γεμίζοντας έτσι με ευρώ τις τράπεζές της και τα δημόσια ταμεία της!  

Απάνθρωπη για άλλη μια φορά η Γερμανία…

Έτσι σήμερα η Γερμανία είναι η ηγέτιδα δύναμη της ΕΕ, που δυστυχώς για μια ακόμη φορά αποφασίζει ποια από τα κράτη της Ευρώπης, μέλη της ΕΕ, θα ζήσουν και ποια θα πεθάνουν! Αυτή η επιβεβαιωμένη σκληρότητα και απανθρωπιά της Γερμανίας φάνηκε για άλλη μια φορά, απόλυτα ξεδιάντροπα, πριν λίγες ημέρες κι ενώ πολλά κράτη μέλη της ΕΕ μετρούν χιλιάδες νεκρούς από τον θανατηφόρο ιό που ενέσκηψε στον Πλανήτη μας, εκείνη αδιαφορεί και σφυρίζει αδιάφορα!  
Όταν εννέα ηγέτες κρατών – μελών της ΕΕ (Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Βελγίου, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, Σλοβενίας, Λουξεμβούργου και Ελλάδας) ζήτησαν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, να δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση ένα κορονοομόλογο, για να μπορέσουν αυτά τα κράτη – μέλη της Ένωσης να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές παρενέργειες που θα υποστούν από την πανδημία!
Ωστόσο, αυτό το αίτημα των εννέα παραπάνω κρατών – μελών της ΕΕ, το Βερολίνο το απέρριψε, θεωρώντας ότι η ΕΕ θα οδηγηθεί σε ένα πληθωριστικό ευρώ! Πρότεινε δε, στα εννέα κράτη – μέλη να οδηγηθούν στη στήριξη του ΕΜΣ (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης)! Δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς, τους προέτρεψε να υποταχτούν σε Μνημόνιο! Να υποταχτούν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ)!  
Κι όπως εκτίμησα σε προ ημερών άρθρο μου, από αυτήν την μεγαλομανία προς το κέρδος, από αυτήν την απανθρωπιά κι από την κοντή μνήμη των Γερμανών στην Ιστορία, που θα έπρεπε να τους διδάσκει, θα επέλθει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως! Από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμιά αλληλεγγύη από τη Γερμανία προς τις χειμαζόμενες χώρες κράτη – μέλη της ΕΕ!
Η οποία (Γερμανία) δεν έλαβε το ηχηρό μήνυμα του Brexit του Ηνωμένου Βασιλείου και οδηγεί εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού την Ένωση στην πλήρη διάλυσή της!

Δεν αντιλαμβάνεται η Γερμανία ότι θα είναι κι εκείνη θύμα;

Οδηγεί κατά τον ίδιο τρόπο η σημερινή Γερμανία με εκείνη της εποχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου την Ευρώπη σε αφανισμό! Αφού αυτή η σημερινή πανδημία, είναι ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, που δεν προκαλεί βέβαια η Γερμανία, όπως τους δυο προηγούμενους, αλλά ισχυροποιεί την εξέλιξή του με την αλλόφρονα πολιτική της Άγκελα Μέρκελ! Ο οποίος Πόλεμος (βιολογικός), μόλις τελειώσει θα αφήσει πίσω του συντρίμμια! Θανάτους συνανθρώπων μας, κατεστραμμένες οικονομίες, αντικοινωνικότητα μεταξύ των ανθρώπων από τον φόβο μιας νέας επιδημίας, ψυχολογικά προβλήματα! Είναι σίγουρο πως τίποτε δεν θα είναι όπως ήταν πριν.
Η αποξένωση των ανθρώπων θα είναι μοναδική. Και σε ένα τέτοιο “αυριανό” περιβάλλον, δεν είναι δυνατόν η ΕΕ να μείνει όπως ήταν χθες. Δεν είναι δυνατόν, χώρες όπως οι Ιταλία και Ισπανία που θρηνούν χιλιάδες νεκρούς, να παραμείνουν σε αυτήν την απάνθρωπη Ένωση της Γερμανίας. Με τις σκοταδιστικές και αυταρχικές γερμανικές αντιλήψεις, ίδιες με εκείνες της ηγεμονίας του Αδόλφου Χίτλερ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο! Επέρχεται λοιπόν, με μαθηματική ακρίβεια η οριστική διάλυση της ΕΕ και η οποί θα βρει θύμα και τη Γερμανία, αφού μόνο εκείνη κέρδιζε μέχρι χθες από το ευρωπαϊκό νόμισμα και την ελεύθερη διακίνηση του εμπορίου στα μέλη – κράτη της ΕΕ!

Κοινή η πλεύση της Ιταλίας και της Ισπανίας…

Αυτή η διάλυση της ΕΕ, από την απανθρωπιά και τον μη ρεαλισμό της Γερμανίας και κάποιων άλλων κρατών του Βορά (Ολλανδία, Αυστρία), διατυμπανίζεται ήδη από τους ηγέτες των χωρών του Νότου κι όχι μόνο!
Αφού οδηγήθηκε σε ναυάγιο η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ με θέμα τον κορονοϊό, μετά την απόρριψη από τη Γερμανία της υιοθέτησης ενός ευρωπαϊκού ομολόγου για τον ιό (corona bond), που θα αντιμετώπιζε την οικονομική κρίση που θα υποστούν ευρωπαϊκά κράτη του Νότου, όπως η Ιταλία!
Έτσι στις 26 Μαρτίου στην εφημερίδα La Rerubblica και τον τηλεοπτικό σταθμό RAI, ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, δήλωσε:  
«Μέσα σε δέκα μέρες η Ένωση πρέπει να βρει τη λύση. Αν η Ευρώπη δεν βοηθήσει όπως έκανε στο παρελθόν, τότε θα βασιστούμε στις δυνάμεις μας»!
Από ότι δε φαίνεται, μαζί με την Ιταλία συμπορεύεται και η Ισπανία! Ακούγεται και έτσι εκτιμάται, πως η πολιτική πλεύση της Ιταλίας και της Ισπανίας του Πέδρο Σάντσεθ θα είναι κοινή στο ζήτημα – απαίτηση της έκδοσης του ευρωπαϊκού ομολόγου αντιμετώπισης της οικονομικής καταστροφής που επέρχεται λόγω της πανδημίας!
Αλλά η κατακραυγή κατά της Γερμανίας στην Ιταλία απηχείται από παντού! Αφού η ηγέτης του εθνικού συντηρητικού κόμματος “Αδελφοί της Ιταλίας” Τζιόρτζια Μελόνι, ήταν πολύ σκληρή στις δηλώσεις της:
«Δεν ζητάμε δώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τη Γερμανία, είμαστε συνηθισμένοι να δουλεύουμε και να μην ζητάμε ελεημοσύνη. Η αλήθεια είναι μία, η Γερμανία έχει πλουτίσει στους ώμους μας και θέλουμε τα χρήματά μας πίσω»!
Αλλά και ο Ματέο Σαλβίνι, ο Ιταλός ευρωσκεπτικιστής πολιτικός, που ασκεί μεγάλη κριτική για το ευρώ και την ΕΕ, δήλωσε:
«Η ΕΕ και η Γερμανία δεν έδωσαν καμία βοήθεια. Φθάσαμε στο σημείο να μας στέλνουν υλικά η Αλβανία και η Βενεζουέλα»!

Προβλέπει διάλυση της ΕΕ ο Εμανουέλ Μακρόν…

Την επομένη ημέρα (27/3) την σκυτάλη πήρε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, προειδοποιώντας τη Γερμανία ότι, η πανδημία του νέου κορονοϊού φέρνει μεγάλο κίνδυνο, φέρνει την καταστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Προέβλεψε την καταστροφή των κεντρικών πυλώνων της ΕΕ, όπως την ζώνη Σένγκεν, που θα προέλθει από την μη αλληλεγγύη της στάσεως της Γερμανίας και της Άγκελα Μέρκελ! Η οποία παραμένει αντίθετη στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη με την ίδρυση ομολόγου που πρότειναν οι εννέα ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ αυτών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης!
Λέγοντας ο Εμανουέλ Μακρόν στην τηλεδιάσκεψη της Συνόδου Κορυφής:
«Αυτό που διακυβεύεται σήμερα είναι η επιβίωση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος»!
Πόσο πιο ξεκάθαρος θα πρέπει να γίνει ο Γάλλος Πρόεδρος για τους τριγμούς που έχει επιφέρει στα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος η Άγκελα Μέρκελ;  

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Μάριο Ντράγκι…
  
Ενώ βλέπουμε την συμπόρευση Γαλλίας, Ισπανίας και Ιταλίας κατά της Γερμανίας, που προμηνύουν τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, στις 30 Μαρτίου ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, με μια ρεαλιστική πρόταση που κατέθεσε ζητάει τη διαγραφή των ιδιωτικών χρεών, θεωρώντας, ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος διάσωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας της Ενώσεως, αφού τα μέλη – κράτη της Ενώσεως, όπως και όλος ο Πλανήτης βρίσκονται σε οικονομικό κραχ, σε μια οικονομική κατάρρευση!
Θεωρώντας πως σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή, θα πρέπει να επιδειχτεί αλληλεγγύη! Η διαγραφή των ιδιωτικών χρεών θα ευνοήσει μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, διασώζοντας και πολλές θέσεις εργασίας. Αφού αν αφήσουμε την ύφεση να κερδίσει, τότε θα έχουμε μια γενικευμένη Συστημική κρίση. Λέγοντας προς τα μέλη – κράτη, ότι:
«Αντιμετωπίζουμε πόλεμο και πρέπει να δράσουμε αναλόγως»!

Ας δείξει ρεαλισμό και αποφασιστικότητα ο Πρωθυπουργός…

Η Ελλάς από τις 23 Απριλίου 2010 με τον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με φόντο το λιμάνι του Καστελόριζου, υπαγόταν στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωζώνης! Ξεκίναγε ο ελληνικός Γολγοθάς, με την κατά 50% δραστική περικοπή μισθών και συντάξεων, με την εκτίναξη της ανεργίας, με τον περιορισμό του κατά κεφαλήν εισοδήματος των Ελλήνων, με την μετανάστευση του πλέον παραγωγικού επιστημονικού προσωπικού Ελληνίδων και Ελλήνων, με την ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών λόγω της Μνημονιακής πολιτικής, με την απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδος στη Γερμανία και σε άλλους παραδοσιακούς “φίλους” μας!  
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραδοσιακά ήταν γερμανόφιλος και βέβαια Μερκελιστής! Σήμερα όμως η Πατρίδα έχει εχθρό από τις αποφάσεις της, την Γερμανία και την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ! Ο Πρωθυπουργός, προς τιμήν του συντάχτηκε με τους άλλους ηγέτες της Ευρώπης κατά της απάνθρωπης πολιτικής της Μέρκελ. Οφείλει όμως, να το πάει μέχρι τέλους! Οφείλει να συνταχτεί απριόρι με την Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία γενικότερα! Οφείλει να πει ΟΧΙ στην Μέρκελ, στα μεγαλεπήβολα σχέδιά της για την κυριαρχία της στην Ευρώπη! Οφείλει να πει ΝΑΙ σε μια Ενωμένη Ευρώπη χωρίς τη Γερμανία!
Οφείλει, αύριο κιόλας η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην καταβάλλει τα περίπου (4,96) πέντε (5) δις ευρώ του πλεονάσματος 2019 στον ειδικό λογαριασμό χρέους των Μνημονίων!
Να απαντήσει στο ιστορικό δίλλημα! Πρέπει να πληρώσει την τοκογλυφική Γερμανία της Μέρκελ, ή να τα διαθέσει υπέρ των αναγκών που έχει σε αυτές τις δύσκολες ώρες ο ελληνικός λαός;    
Θα κόψει το “οξυγόνο” από τον ελληνικό λαό, ή θα του το δώσει για να αναπνεύσει;
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τελικά, θα επιλέξει την παροχή “οξυγόνου” στον ελληνικό λαό!
Κάτι που ευχόμαστε ολόψυχα, αφού θα είναι μια πατριωτική απόφαση!!


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading