Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Λαγάνα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
750γρ. αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. χλιαρό νερό
2 κ.σ. σουσάμι

**********

Διαδικασία συνταγής
Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Κάνουμε μια λακούβα στο αλεύρι και προσθέτουμε το λαδι και το 1 φλιτζάνι νερό.
Ζυμώνουμε σιγά-σιγά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο νερό. Προσθέτουμε τόσο νερό όσο να μην κολλάει η ζύμη στη λεκάνη. Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε δυνατά για 5 λεπτά.
Σκεπάζουμε η ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. Αφού φουσκώσει τη χωρίζουμε σε δύο μπάλες. Ανοίγουμε κάθε ζυμάρι σε σχήμα λαγάνας με πάχος περίπου 2 εκατοστά. Κάνουμε με τα δάχτυλα μας βαθουλώματα στη ζύμη.
Βάζουμε τις λαγάνες σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Τις ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστούν άλλα 20 λεπτά.
Τις ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170οC μέχρι να ροδίσουν οι λαγάνες μας.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading