Είναι ένα από τα πιο συχνά και... ανομολόγητα ερωτήματα ή σκέψεις που κάνουμε καθημερινά: μέχρι πόσα γλυκά μπορώ να φάω, για να μην παχύνω; Δείτε τι λέει επ' αυτού μια διαιτολόγος.
Το βασικό πρόβλημα με τα πολλά γλυκά είναι το εξής: Όταν το σώμα δεν μπορεί να παράγει αρκετή ινσουλίνη για να μεταφέρει τη ζάχαρη μέσα στα κύτταρα, θέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο για αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα (κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη) καθώς και για χρόνια φλεγμονή. Αυτά αυξάνουν τους παράγοντες κινδύνου για πολλές ασθένειες.Αναρωτηθείτε λοιπόν τα εξής:
- Μπορείτε να φάτε ό,τι θέλετε; Ε, λοιπόν ΝΑΙ! Ωστόσο, αν επιλέξετε να φάτε πράγματα που το σώμα σας δεν αναγνωρίζει και δεν ξέρει τι να κάνει ακριβώς με αυτά, τότε είναι πιθανό να προκληθούν ερεθισμοί με την πάροδο του χρόνου. Αν θέλετε να φάτε κάτι με ζάχαρη, απορρίψτε τα γλυκά που παρασκευάζονται σε... εργαστήρια χημείας και προτιμήστε κάτι απευθείας από την φύση.
- Ποιο ποσοστό της ημερήσιας θερμιδικής σας πρόσληψης μπορεί να προέρχεται από γλυκά; Πολλοί αναρωτιούνται για ποσοστά και μετράνε γραμμάρια, αλλά μετά από μερικές εβδομάδες τα παρατάνε, κυρίως επειδή είναι μια πολύ δύσκολη και καθόλου ευχάριστη διαδικασία για να την κάνετε πριν από κάθε τι που θα φάτε.
Αλλά για να λειτουργήσει άριστα, το σώμα θα προτιμούσε να παίρνει το μέγιστο σε θρεπτικά συστατικά ανά μπουκιά ή γουλιά. Έτσι, είναι σώφρον να προτιμάτε τα γλυκά που μας παρέχει η ίδια η φύση και τα οποία δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία. Ένα πολύ καλό τέτοιο παράδειγμα είναι τα φρούτα.
Πηγή: http://www.prevention.com
Το είδαμε: εδώ