Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα απλό αλλά σουπερ δυναμωτικό πρωινό γεμάτο ενέργεια

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

επιμέλεια medlabnews.gr
Ο οργανισμός μετά από πολύωρη έλλειψη φαγητού χρειάζεται τα απαραίτητα «καύσιμα» για να λειτουργήσει. Για αυτό το λόγο ένα πρωινό που θα σας γεμίσει με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά είναι το καλύτερο ξεκίνημα για την ημέρα σας.


Το καλό πρωινό δεν χρειάζεται να είναι και περίπλοκο. Αρκεί ο σωστός σχεδιασμός, βάσει προτιμήσεων και καταλληλότητας. Τι ακριβώς πρέπει να τρώτε το πρωί για να έχετε ενέργεια όλη μέρα; Βάλτε τέλος στην αίσθηση ατονίας και υπνηλίας και διατηρείτε ένα σωστό βάρος με τις παρακάτω προτάσεις για σούπερ πρωινά.


  • Φυσικός χυμός: Ο φυσικός χυμός είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες που βοηθούν στον έλεγχο των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα.
  • Αυγά: η πρωτεΐνη που περιέχουν είναι απαραίτητη για να αναπτυχθούν οι μυς σου και να έχεις ενέργεια όλη την ημέρα. Μπορείς να τα δοκιμάσεις βραστά ή σε ομελέτα (δύο αυγά) μαζί με πληθώρα λαχανικών, όπως ψιλοκομμένη ντομάτα, πιπεριά και κρεμμύδι. Κάποιες φορές, μπορείς να προσθέσεις και 1-2 φέτες προσούτο (αφότου φτιάξεις την ομελέτα), ως επιβράβευση μετά από την απαιτητική προπόνηση της προηγούμενης ημέρας.
  • Φρυγανιές ολικής άλεσης με μέλι και ταχίνι: δύο με τρεις φρυγανιές είναι αρκετές και περιέχουν μπόλικες φυτικές ίνες, ενώ θα σε κάνουν να νιώσεις χορτασμένος όταν σηκωθείς από το τραπέζι. Το μέλι και το ταχίνι (100%, χωρίς άλλα πρόσθετα) θα σου δώσουν έξτρα ενέργεια στο ξεκίνημα της ημέρας.
  • Γιαούρτι με φρούτα και βρώμη: διάλεξε βρώμη ή κουάκερ. Δοκίμασε να μην προσθέσεις γάλα και βάλε μέσα στο μπολ ένα γιαούρτι με 2% λιπαρά και ένα ψιλοκομμένο φρούτο εποχής (π.χ. μήλο ή αχλάδι). Ο συνδυασμός είναι εξαιρετικός και το πρωινό σου πλήρες.
  • Μπανάνα, σοκολάτα και βούτυρο αμυγδάλου ή φουντουκιού Συνδυάζουν φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και ασβέστιο δηλαδή τα καλύτερα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεστε το πρωί.
  • Ομελέτα λαχανικών με μαύρο σουσάμι Το σούπερ αυτό πρωινό θα σας γεμίσει με την απαραίτητη ενέργεια και πρωτεΐνη που χρειάζεστε.
  • Βρόμη, μούρα και ανάμεικτοι ξηροί καρποί, Οι γεμάτοι πρωτεΐνη καρποί και τα μούρα θα σας γεμίσουν ενέργεια και η βρόμη θα σας κρατήσει χορτάτους και θα βοηθήσουν στην πέψη.
  • λάχανο και κατσικίσιο τυρί Το λάχανο περιέχει φυτικές ίνες και βιταμίνες B6 και C και το κατσικίσιο τυρί ασβέστιο. Συνδυάστε τα σε σαλάτα ή ομελέτα και ξεκινήστε με ενέργεια την ημέρα σας.


Πηγή: https://medlabgr.blogspot.com/2019/11/ksekiniste-ti-mera-sas-me-ena-aplo-alla-souper-dinamotiko-proino-gemato-energeia.html#ixzz65TPfwHvH


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading