Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για κάθε ώρα της ημέρας

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Ανάλογα με το αν πρόκειται για σνακ ή κανονικό γεύμα, οι σωστές επιλογές τροφών θα σας βοηθήσουν να νιώθετε χορτάτοι, να κοιμάστε καλά και να έχετε την απαραίτητη ενέργεια.
Δείτε με βάση τα ωράριά σας και τον αριθμό γευμάτων που κάνετε συνήθως, τι πρέπει να περιλαμβάνει κάθε ένα από αυτά για να επιτύχετε τα παραπάνω.
Πηγή: Reader's digest


5:00-6:00π.μ.: Σνακ Αν είστε πολύ πρωινός τύπος και κάνετε ήπια άσκηση που διαρκεί λιγότερο από μία ώρα, μπορείτε να παραλείψετε το πρωινό και να φάτε κάτι χορταστικό στη συνέχεια. Αν όμως κάνετε έντονη άσκηση ή αυτή ξεπερνάει τη μία ώρα, καλό είναι να φάτε κάτι, όπως μια μπάρα δημητριακών.

7:00-9:00π.μ.: Πρωινό Έρευνες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη τουλάχιστον 20 γραμμαρίων πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα προλαμβάνει την απώλεια μυών καθώς γερνάμε. Οι περισσότεροι δεν τρώνε αρκετή πρωτεΐνη στο πρωινό, γι’ αυτό καλό είναι αυτό να περιλαμβάνει τρόφιμα όπως το τυρί cottage, το γιαούρτι ή τα αυγά.

10:00-11:00π.μ.: Σνακ Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν ιδανικές επιλογές γι’ αυτή την ώρα, καθώς σας προσφέρουν μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών. Τα καρότα με γιαούρτι ή τυρί χαμηλών λιπαρών ή ένα μήλο με λίγο φιστικοβούτυρο, είναι εξαιρετικές επιλογές.

12:00-2:00μ.μ.: Μεσημεριανό Πρέπει να είναι ισορροπημένο σε πρωτεΐνες, δημητριακά ολικής αλέσεως και λαχανικά. Μια πλούσια σαλάτα μπορεί να συνδυάζει όλα τα παραπάνω και να μη σας «βαρύνει» όσο είστε ακόμη στη δουλειά.

3:00-4:00μ.μ.: Σνακ Επιλέξτε κάποια μπάρα με ξηρούς καρπούς, σπόρους και σκόνη πρωτεΐνης φυτικής προέλευσης που θα ικανοποιήσει τη λιγούρα σας και θα σας κρατήσει χορτάτους μέχρι το δείπνο.

6:00-7:00μ.μ.: Δείπνο Το βράδυ δεν χρειαζόμαστε όση ενέργεια απαιτεί ο οργανισμός όταν βρισκόμαστε στη δουλειά. Για το λόγο αυτό οι ειδικοί συστήνουν πολλά λαχανικά και μια μερίδα άπαχης πρωτεΐνης, όπως φασόλια, ψητό κοτόπουλο ή ψάρι που δεν δίνουν πολλές θερμίδες. Εάν δεν φάγατε μεσημεριανό ή απογευματινό σνακ, προσέξτε μην το παρακάνετε με το βραδινό.

7:00-8:00μ.μ.: Επιδόρπιο Για όσους θέλουν να ολοκληρώσουν το γεύμα τους με μία γλυκιά νότα, τα φρούτα είναι ιδανική επιλογή, παρέχοντας ταυτόχρονα βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Εάν φάγατε ήδη αρκετά φρούτα στα προηγούμενα γεύματα, μπορείτε να φάτε μια μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και ένα κουταλάκι μέλι.

9:00-11:00μ.μ.: Σνακ Πολλοί έχουν τη συνήθεια να πίνουν αλκοόλ το βράδυ για να χαλαρώσουν πριν τον ύπνο. Οι ειδικοί τονίζουν ότι το αλκοόλ επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου και προκαλεί κούραση την επόμενη μέρα. Για να έχετε καλό ύπνο, φάτε τρόφιμα που περιέχουν μελατονίνη, την ορμόνη που βοηθάει τον ύπνο, όπως τα κεράσια, τα σταφύλια, τα καρύδια και τα φιστίκια.

onmed.gr



Το είδαμε: εδώ

Share
Loading