Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Παράξενα κι αλλόκοτα ζώα για τα οποία πιθανώς δεν έχουμε ξανακούσει

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Μερικές από τις παρακάτω φωτογραφίες μοιάζουν βγαλμένες από το Photoshop, σαν να πήρε κάποιος εικόνες κάποιων ζώων που ξέρουμε και να τις «πείραξε» προσθέτοντας και αφαιρώντας χαρακτηριστικά.

Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ζώα -κάποια με κωμική εκ φύσεως όψη- που ίσως δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ, όπως εξηγεί η Daily Mail, αφού ζουν σε απομακρυσμένα και απομονωμένα μέρη: από την αφρικανική αντιλόπη με τον εντυπωσιακά ψηλό λαιμό μέχρι το μικροσκοπικό τρωκτικό που έχει πόδια καγκουρό.
 Αντιλόπη γκερενούκ
Παράξενα κι αλλόκοτα ζώα για τα οποία πιθανώς δεν έχουμε ξανακούσει (2)
Είναι προφανώς η αντιλόπη με τον μεγαλύτερο λαιμό στον κόσμο. Ζει στο Κέρας της Αφρικής.
 Η ριγέ φώκια
Παράξενα κι αλλόκοτα ζώα για τα οποία πιθανώς δεν έχουμε ξανακούσει (3)
Ζει στον πάγο στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, στα όρια της Αρκτικής. Τα μικρά γεννιούνται ολόλευκα και αργότερα το δέρμα τους σκουραίνει και αποκτούν τέσσερις λευκές λωρίδες.
Ο ιπτάμενος λεμούριος Sunda
Παράξενα κι αλλόκοτα ζώα για τα οποία πιθανώς δεν έχουμε ξανακούσει (4)
Μοιάζει σαν υβρίδιο νυχτερίδας και σκίουρου. Παρά το όνομά τους δεν είναι λεμούριοι ούτε μπορούν να πετάξουν και ζουν στα δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Λύκος «με κάλτσες»
Παράξενα κι αλλόκοτα ζώα για τα οποία πιθανώς δεν έχουμε ξανακούσει (5)
Δεν είναι ούτε αλεπού, ούτε λύκος, παρά το όνομά του. Είναι ένα άλλο είδος που ονομάζεται chrysocyon. Ζει στη Νότια Αμερική και ξεχωρίζει για τα μεγάλα αυτιά και τα πολύ ψηλά πόδια. Βρίσκει ένα και μοναδικό ταίρι σε όλη τη ζωή του και δεν οργανώνεται σε αγέλες.
FossaΠαράξενα κι αλλόκοτα ζώα για τα οποία πιθανώς δεν έχουμε ξανακούσει (6)
Αν έχετε δει την ταινία «Μαδαγασκάρη», θυμάστε τον πανικό που σκορπούσαν οι φούσες. Η όψη της μπερδεύει ως προς το πού ανήκει αλλά συνδέεται στενά με τη μαγκούστα. Ζει αποκλειστικά στη Μαδαγασκάρη και είναι είδος στο χείλος της εξαφάνισης αφού το 90% του πληθυσμού της έχει εξολοθρευτεί από- ποιον άλλο- τον άνθρωπο.
Λευκό παγώνιΠαράξενα κι αλλόκοτα ζώα για τα οποία πιθανώς δεν έχουμε ξανακούσει (7)
Συνήθως μας εντυπωσιάζουν τα χρώματα στα φτερά των παγωνιών αλλά αυτά τα συγκεκριμένα είναι… λευκά. Πιστεύεται πως είναι υποείδος του μπλε παγωνιού, ύστερα από γενετική μετάλλαξη. Τα μικρά τους γεννιούνται κίτρινα αλλά γίνονται στη συνέχεια λευκά.
Λευκός τάρανδοςΠαράξενα κι αλλόκοτα ζώα για τα οποία πιθανώς δεν έχουμε ξανακούσει (8)
Ανήκει στο ίδιο είδος με τον γνωστό καφέ τάρανδο αλλά προέρχεται και αυτός από κάποια γενετική μετάλλαξη. Απαντάται στη Φινλανδία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία και είναι πολύ σπάνιες οι εμφανίσεις τους σε συνθήκες ελευθερίας.
Ιαπωνικός ιπτάμενος νάνος σκίουροςΠαράξενα κι αλλόκοτα ζώα για τα οποία πιθανώς δεν έχουμε ξανακούσει (9)
Μοιάζει να έχει βγει απευθείας από ταινία της Disney, με τα μάτια του να θυμίζουν καρτούν. Ζουν σε περιοχές της Ιαπωνίας και σε κάποια μέρη του κόσμου τα έχουν ακόμα και για κατοικίδια.
Ιπτάμενος σκίουροςΠαράξενα κι αλλόκοτα ζώα για τα οποία πιθανώς δεν έχουμε ξανακούσει (10)
Είναι ο… ξάδελφος του προηγούμενου ζώου, που ζει όμως στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Είναι νυκτόβιο ζώο και πολύ κοινωνικό. Αντί να πέσει σε χειμερία νάρκη το χειμώνα φτιάχνει ομάδες περίπου 20 σκίουρων και χουχουλιάζουν όλοι μαζί σε κουφάλες δέντρων.
Κινεζικό υδρόβιο ελάφι
Παράξενα κι αλλόκοτα ζώα για τα οποία πιθανώς δεν έχουμε ξανακούσει (11)
Μοιάζει συνηθισμένο μέχρι να προσέξει κανείς τη μουσούδα του από την οποία εξέχουν τεράστιοι κυνόδοντες. Παρά την κινεζική καταγωγή του, το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού του ζει πια στην Αγγλία.
Blue-footed boobyΠαράξενα κι αλλόκοτα ζώα για τα οποία πιθανώς δεν έχουμε ξανακούσει (12)
Τι να πει κανείς γι’ αυτήν τη γαλάζια πινελιά… Το εικονιζόμενο πουλί εντοπίζεται στις τροπικές περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού και ειδικά στα νησιά Γκαλαπάγκος. Τα αρσενικά επιδίδονται σε εξαιρετικές χορευτικές φιγούρες για να κερδίσουν τα θηλυκά την περίοδο της αναπαραγωγής και όσο πιο μπλε είναι τα πόδια τόσο το καλύτερο.
 Αγριόγατα caracal
Παράξενα κι αλλόκοτα ζώα για τα οποία πιθανώς δεν έχουμε ξανακούσει (13)
Ζει στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Περσία και την ινδική υποήπειρο. Κάποτε τη χρησιμοποιούσαν στο Ιράν και στην Ινδία για να κυνηγήσουν πουλιά ενώ με τις τούφες που πετούν από τα αυτιά της την αποκαλούν «λύγκα της ερήμου».
Jerboa
Παράξενα κι αλλόκοτα ζώα για τα οποία πιθανώς δεν έχουμε ξανακούσει (14)
Αυτό το τρωκτικό τα έχει όλα: κεφάλι που θυμίζει ποντίκι, μουστάκια μακριά που θυμίζουν γάτα, πίσω πόδια που θυμίζουν καγκουρό και μακριά ουρά! Μοιάζει εύθραυστο αλλά έχει προσαρμοστεί εξαιρετικά στο περιβάλλον όπου ζει, από την Ασία έως τη Βόρεια Αφρική. Τα απίστευτα πόδια του το εκτοξεύουν σε απόσταση έως δύο μέτρα σε ύψος και τρία σε μήκος.
 Αλεπού φενέκ
Παράξενα κι αλλόκοτα ζώα για τα οποία πιθανώς δεν έχουμε ξανακούσει (15)
Είναι μικρόσωμη νυκτόβια αλεπού με δυσανάλογα μεγάλα αυτιά που εντοπίζεται μόνο στη Σαχάρα. Το τρίχωμα στα πόδια της τής επιτρέπει να βαδίζει στην καυτή άμμο και ζει σε μικρές κοινότητες σε υπόγειες φωλιές. Η παράξενη όψη της την κάνει δυστυχώς βασικό στόχο στο λαθρεμπόριο άγριων ζώων.
 Χταπόδι dumbo
Παράξενα κι αλλόκοτα ζώα για τα οποία πιθανώς δεν έχουμε ξανακούσει (16)
Είναι σπάνιο είδος που συχνά αποκαλείται «Τυφλό Χταπόδι» λόγω των μεγάλων αλλά μάλλον άχρηστων ματιών του. Ζει βαθιά στον ωκεανό και κινείται σαν… προπέλα στο νερό ενώ σέρνεται στον πυθμένα. Δεν γνωρίζουμε πολλά για το συγκεκριμένο είδος αλλά ξέρουμε πως μπορεί να φτάσει σχεδόν το 1 μέτρο και 8 εκατοστά και μπορεί να αλλάξει χρώμα.
 Πουλί spoon-billed sandpiper
Παράξενα κι αλλόκοτα ζώα για τα οποία πιθανώς δεν έχουμε ξανακούσει (17)
Λιγότερα από 100 ζεύγη αυτού του παράξενου όμορφου πουλιού απομένουν στον κόσμο εξαιτίας, κυρίως, της λαθροθηρίας. Ζουν κυρίως στη βορειοανατολική Ρωσία και το χειμώνα μεταναστεύουν στη νοτιοανατολική Ασία.
 newsbeast.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading