Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Κρούσμα εκμετάλλευσης του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην περιοχή της Τριανδρίας από νεαρή κοπέλα και πιθανή εμπλοκή της σε διάρρηξη

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Επιτήδειοι εκμεταλλεύονται ευαισθητοποιημένους πολίτες με το πρόσχημα της υποστήριξης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Αυτή τη φορά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη, νεαρή κοπέλα που φορούσε καρτελάκι με το λογότυπο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρουσιάστηκε στο σπίτι μιας κυρίας αναφέροντάς της ότι κάνει μια ενημέρωση για τις δράσεις του οργανισμού. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, η νεαρή κοπέλα δεν έκανε καμία ενημέρωση για το έργο του οργανισμού αλλά ρωτούσε για την οικογενειακή κατάσταση της κυρίας και ζητούσε πληροφορίες για την προσωπική της ζωή. Λίγες μέρες μετά το συγκεκριμένο περιστατικό η κυρία έπεσε θύμα διάρρηξης και θεωρεί ότι η νεαρή κοπέλα έχει άμεση σχέση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αίσθημα υπευθυνότητας απέναντι στον κόσμο που τον στηρίζει τόσα χρόνια, διευκρινίζει για ακόμα μία φορά ότι δε βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα, ούτε και καλεί σε τηλέφωνα για να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε πωλήσεις, να συγκεντρώσει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ή να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς επ΄ονόματί του, στα γραφεία του ή στους χώρους του. Επισημαίνει ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη απόδειξη με την επωνυμία του Οργανισμού. Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιοποιείται το σύνολο των δράσεων του Οργανισμού καθώς και ο οικονομικός απολογισμός του. Όλα τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού, τα οποία και δημοσιοποιούνται, ελέγχονται ετησίως από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών της Ernst and Young.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνιστά στους πολίτες να μην συνδράμουν οικονομικά ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο άτομα που περιφέρονται στους δρόμους, σε καταστήματα ή μεταβαίνουν στα σπίτια τους, ακόμα και όταν φορούν διακριτικά με το σήμα και την επωνυμία του οργανισμού διότι αυτά είναι πλαστά. Το ίδιο ισχύει και για τυχόν ενημερωτικά έντυπα ή δήθεν αποδείξεις είσπραξης δωρεάς διότι έχει διαπιστωθεί ότι όλα αυτά είναι πλαστά, με σκοπό να υφαρπάξουν χρήματα για ιδίον όφελος και να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους πολίτες.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του αλλά και οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να επικοινωνήσει άμεσα τόσο με τις Αστυνομικές Αρχές, όσο και με τον Οργανισμό, στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056».

hamogelo.gr 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading