Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Από τι προστατεύει το σπιτικό φαγητό

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Πολλοί δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα «γρήγορο φαγητό» απ’ έξω αλλά είναι γνωστό ότι το σπιτικό είναι πάντα το καλύτερο.
Σύμφωνα με έρευνες,, το σπιτικό φαγητό δεν είναι απλώς πιο νόστιμο αλλά έχει και προστατευτική δράση για την υγεία μας και πολλά οφέλη για τον οργανισμό.
Τα άτομα που καταναλώνουν συχνά σπιτικά γεύματα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν τη χρόνια μεταβολική νόσο, διαβήτη, σε σύγκριση με άτομα που καταναλώνουν κυρίως έτοιμα γεύματα.
Παρατηρείται παγκοσμίως μια τάση τα γεύματα να μην προέρχονται από το σπίτι. Εύλογα προκύπτουν ανησυχίες ότι τα έτοιμα γεύματα (π.χ. γρήγορο φαγητό) παρέχουν υπερβολικά πολλές θερμίδες αλλά ελάχιστα θρεπτικά συστατικά, επομένως συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους. Τα περιττά κιλά τεκμηριωμένα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Ωστόσο, ελάχιστες επιστημονικές έρευνες έχουν εστιάσει στο ρόλο του σπιτικού φαγητού στην πρόληψη του διαβήτη και/ή της παχυσαρκίας.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι καταναλώνουν σπιτικό δείπνο 5-7 φορές την εβδομάδα έχουν 15% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με όσους καταναλώνουν σπιτικό δείπνο μόνο 2 φορές την εβδομάδα ή και λιγότερο. Περαιτέρω μείωση του κινδύνου παρατηρήθηκε για τα άτομα που προετοίμαζαν περισσότερα από τα γεύματα της ημέρας στο σπίτι.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading