Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Τι ασθένειες μπορεί να κρύβει η δίψα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Το νερό και μάλιστα σε άφθονη ποσότητα είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού αφενός γιατί συντελεί στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος αφετέρου γιατί προστατεύει από την αφυδάτωση και συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος.
Εκτός όμως από τα φυσικά αίτια που μπορεί να προκαλούν δίψα, όπως οι υψηλές θερμοκρασίες ή η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, μπορεί να υποκρύπτει και μια σειρά από άλλες, πιο σοβαρές παθήσεις. 
Δείτε μερικές από αυτές...
Διαβήτης
Η δίψα μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα του διαβήτη, μια διαταραχή του ενδοκρινικού συστήματος. Άλλα συμπτώματα του διαβήτη μπορεί να περιλαμβάνουν κόπωση, απώλεια ή αύξηση βάρους, τραυματισμοί που θεραπεύονται αργά και συχνή ούρηση.

Παθήσεις των νεφρών ή του ήπατος
Τα υγρά του σώματος μπορεί να μειωθούν από την κυκλοφορία του αίματος και τους ιστούς του σώματος, λόγω ανεπάρκειας του ήπατος, του νεφρού ή της καρδιάς, γεγονός που οδηγεί σε δίψα.

Άποιος διαβήτης
Είναι μία ασθένεια που οφείλεται σε διαταραχή της αντιδιουρητικής ορμόνης. Ο ασθενής έχει πολυουρία γιατί αφυδατώνεται γρήγορα και κατά συνέπεια έντονη δίψα.

baby 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading