Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Μπακαλιάρος με κουρκούτι μπύρας

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1 κιλό μπακαλιάρο παστό κομμένο σε κομμάτια ξαρμυρισμένο
1 ποτήρι μπύρα
1 ποτήρι αλεύρι
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Διαδικασία συνταγής
Φτιάχνουμε το κουρκούτι. Ανακατεύουμε τη μπύρα με τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ο χυλός μέτριος, ούτε σφιχτός ούτε αραιός. Αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει.
Ανακατεύουμε καλά το κουρκούτι και βουτάμε μέσα ένα-ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Τα αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε με σκορδαλιά με καρύδια.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading