Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Ζυμαρικά ολικής άλεσης με σάλτσα κρεμμυδιού και φασκόμηλο

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
500γρ. βίδες ολικής άλεσης
3 φλιτζ. χυμός από φρέσκες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
μερικά φύλλα φασκόμηλο
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

**********

Διαδικασία συνταγής
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (ντομάτα, φασκόμηλο, αλάτι, πιπέρι) και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
Παράλληλα, βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα νερό ή ζωμό λαχανικών για τα ζυμαρικά. Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε, το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά, να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading