Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Μηλόξυδο για αδυνάτισμα: ΔΕΝ λειτουργεί αν δεν κάνετε αυτό…

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Το μηλόξυδο έχει γίνει δημοφιλές τα τελευταία χρόνια για ένα πλήθος πλεονεκτημάτων. Από την βοήθεια στον έλεγχο του διαβήτη μέχρι την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, έχει αποδειχτεί ότι προσφέρει πολλά.

Το μηλόξυδο έχει την ικανότητα να βοηθάει και στην προσπάθεια για απώλεια βάρους. Και αυτός είναι, ίσως, ο κύριος λόγος που έχει κερδίσει τόση δημοφιλία. Ωστόσο, μπορεί να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε μόνο αν το ακολουθήσετε σταθερά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μηλόξυδο: Η προϋπόθεση για να σας βοηθήσει στο αδυνάτισμα

Μια ειδικός είπε στο Men's Health US ότι πρέπει να καταναλώνετε μηλόξυδο για τουλάχιστον τρεις μήνες για να δείτε διαφορά. Η Carol Johnston, από το κρατικό πανεπιστήμιο της Αριζόνα, εξήγησε ότι θα χρειαστεί τόσο πολύ διάστημα για να αρχίσετε να χάνετε κάποια κιλά με υγιή και “μόνιμο” τρόπο.
Έχοντας μελετήσει τα οφέλη του μηλόξυδου στην απώλειας βάρους, προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να δείτε άμεση αλλαγή.
Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι αν έχετε υπομονή, εισάγετε το μηλόξυδο στην διατροφή σας και το κρατήσετε για καιρό, θα σας βοηθήσει σίγουρα.

Γιατί το ξύδι βοηθάει στο αδυνάτισμα

Το ξύδι περιέχει οξικό οξύ που έχει ιδιότητες καύσης λίπους. Επηρεάζει τον μεταβολισμό του λίπους. Βάζει τον οργανισμό σε διαδικασία να χρησιμοποιεί το λίπος ως μορφή ενέργειας, αντί να το αποθηκεύει.
Αλλά για να λειτουργήσει αυτό, πρέπει να το καταναλώνετε ως μέρος μια διατροφής με αμυλώδη τρόφιμα, όπως πατάτες ή ρύζι.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι το μηλόξυδο επιβραδύνει την πέψη του αμύλου, που σας κρατάει πιο “χορτάτους” για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πριν το πρωινό

Το να καταναλώνετε 2-3 κουταλιές μηλόξυδο πριν το πρωινό έχει γίνει ο πιο δημοφιλής τρόπος για να σας βοηθήσει στο αδυνάτισμα. Αυτή μέθοδος έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια από μια απλή “μόδα” αδυνατίσματος σε αποδεκτό “κόλπο” γενικότερης ευεξίας και καλύτερης υγείας.
Αυτό έγινε χάρη στις διαπιστώσεις των εμπειρογνωμόνων ότι το μηλόξυδο μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων και, ως εκ τούτου, να μειώσει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή.
Επιπλέον, βοηθάει στην διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2.
Μετάφραση/απόδοση από Iatropedia.gr με πληροφορίες από το http://www.express.co.uk


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading