Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Τέσσερις τροφές για πιο εύκολο αδυνάτισμα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Η άσκηση και η διατροφή αποτελούν το δίπτυχο για πιο εύκολη και υγιή απώλεια κιλών. 
Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο στο αδυνάτισμα λόγω των συστατικών τους και του τρόπου με τον οποίο επιδρούν στον οργανισμό. Ουσιαστικά το «μυστικό» των συγκεκριμένων τροφών είναι ότι μας παρέχουν τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά ώστε να τονωθεί ο μεταβολικός ρυθμός και να κρατήσουμε μακριά την πείνα, άρα και να τρώμε λιγότερο μέσα στην ημέρα.
Δείτε τέσσερις τέτοιες τροφές...
1. Μύρτιλα: Τα μύρτιλα φημίζονται για την αντιγηραντική τους δράση, βοηθούν όμως και στο αδυνάτισμα, αφού μόλις ένα φλιτζάνι μύρτιλα δίνει 4 γραμμάρια φυτικών ινών αλλά μόλις 80 θερμίδες.
2. Μπρόκολο: Έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση και παράλληλα είναι δυνατός «σύμμαχος» στο αδυνάτισμα χάρη στις φυτικές του ίνες αλλά και τις ελάχιστες θερμίδες του.
3. Γκρέιπφρουτ: Διευκολύνει το αδυνάτισμα κυρίως επειδή μειώνει τα επίπεδα της ινσουλίνης, μιας ορμόνης που προωθεί την αποθήκευση λίπους στο σώμα. Έχει επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, επομένως συμβάλλει στην ενυδάτωση του οργανισμού.
4. Αβοκάντο: Το ελαϊκό οξύ που υπάρχει στα μονοακόρεστα λιπαρά του αβοκάντο βοηθά στην αντιμετώπιση της πείνας και της λιγούρας, ενώ παράλληλα και οι φυτικές ίνες και οι πρωτεΐνες του φρούτου προωθούν το αίσθημα του κορεσμού.

baby.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading