Κυριακή, 22 Απριλίου 2018

Μαρμελάδα φράουλα για αρχάριους

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1¼ κιλό φράουλες καθαρισμένες
1 κιλό ζάχαρη
χυμός από 1 λεμόνι


Διαδικασία συνταγής
Αυτή η μαρμελάδα φράουλα είναι πολύ εύκολη και δεν χρειάζεται να καθόμαστε πάνω από την κατσαρόλα μια και την φτιάχνουμε σε ταψί.
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις περνάμε από μπλέντερ να διαλυθούν εντελώς.
Προσθέτουμε σε βαθύ ταψί τον πολτό τους (φουσκώνει, γι’ αυτό θα πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση του ταψιού η ποσότητα μας).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τη μαρμελάδα ζεστή και κλείνουμε τα βάζα όταν κρυώσει.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading