Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Λαχανόπιτα Πελοποννήσου

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Υλικά συνταγής

για το φύλλο

  • 750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1½ κ.γ. αλάτι
  • 1½ φλιτζ. χλιαρό νερό (περίπου)
  • λίγο επιπλέον αλεύρι ή νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων

για τη γέμιση

  • 1-1½ κιλό χόρτα διάφορα (σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα, καυκαλίθρες)
  • 3 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3-4 φύλλα φρέσκος δυόσμος
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κοφτές αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε τη συνέχεια της συνταγής στο Cooklos.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading