Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Η μετεμψύχωση του Σίβα - VIDEO

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF



Οι Ινδοί συρρέουν για να προσευχηθούν σε μια μικρή αγελάδα-«θεότητα» που γεννήθηκε με τρίτο μάτι





Μπράχμα, Βισνού και Σίβα… Η τριάδα των «μεγάλων» θεών του ινδουιστικού πανθέου… ξαναζωντανεύει. Οι Ινδοί βρήκαν την μετεμψύχωση του Σίβα σε ένα μοσχαράκι που γεννήθηκε με τρία μάτια.

Η μικρή αγελάδα έχει ένα ακόμη μάτι στο πάνω μέρος του κεφαλιού της, όπως ακριβώς ο συγκεκριμένος θεός. Από τη στιγμή που ήρθε στον κόσμο στο Kolathur της νότιας Ινδίας, οι κάτοικοι τη λάτρεψαν. Όχι λόγω της διαφορετικότητας της –που προέρχεται από τη γενετική ανωμαλία- αλλά διότι πιστεύουν ότι μέσα της κατοικεί η ψυχή του θεού Σίβα. Η αγελάδα θεωρείται σε όλη τη χώρα ιερό ζώο, αλλά η συγκεκριμένη μικρή είναι γι’ αυτούς κάτι ξεχωριστό. Έτσι, της φέρονται σαν σε θεότητα.

Ο ιδιοκτήτης της, ο Ραγές τονίζει ότι «πρόκειται για ένα θαύμα. Στάλθηκε στη γη για να μας φέρει τύχη. Γι’ αυτό μια εμείς λατρεύουμε τη μικρή αγελάδα σα θεότητα και προσευχόμαστε σε αυτήν». Μάλιστα, άνθρωποι από όλα τα μέρη της χώρας συρρέουν στο Kolathur για να δουν και να προσευχηθούν στο μοσχαράκι. Μια κάτοικος του χωριού, η Σαρμίλα εξηγεί ότι «το ζώο γεννήθηκε με τρίτο μάτι, έτσι πιστεύουμε ότι ο Σίβα –που είχε και αυτός τρίτο μάτι- ήρθε στο χωριό μας μέσω της μικρής αγελάδας». «Γι’ αυτό την επισκεπτόμαστε και παίρνουμε την ευλογία της. Όπως κάνει πολύς κόσμος από κοντινά και πιο μακρινά μέρη της χώρας. Είναι ο θεός μας», συμπληρώνει.

Βέβαια, το μοσχαράκι δεν έχει καταλάβει την… τύχη του.







Green Coffee





Το είδαμε: εδώ

Share
Loading