Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Εκδρομή στο Winterfell, το King' s Landing και τη γη των Dothraki

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF



Τα τοπία έξω από το Belfast της Βόρειας Ιρλανδίας, δεν αρκούν για τις φιλόδοξες σκηνές που επιθυμεί οι ομάδα του Στέμματος. Οι υπεύθυνοι της σειράς Game of Thrones, δεν έχουν περιοριστεί μόνο στις απέραντες πεδιάδες της Ιρλανδίας, αλλά έχουν ταξιδέψει για τις ανάγκες των γυρισμάτων και σε περιοχές όπως το Μαρόκο, η Μάλτα, η Ισλανδία και η Κροατία.












Φωτογραφία: http://www.dubrovnikoldtown.com

Η παραγωγή της επικής σειράς του Game Of Thrones, επενδύει εκατομμύρια δολαρίων στα γυρίσματα εκτός studio, εκμεταλλευόμενη μαγευτικά και μυστηριακά τοπία ανά τον κόσμο. Το παραμύθι που έχει συνεπάρει εκατομμύρια θεατών και αναγνωστών, έχει την έδρα των γυρισμάτων του στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου και γίνονται τα περισσότερα γυρίσματα.

Τα τοπία όμως έξω από το Belfast δεν αρκούν για τις φιλόδοξες σκηνές που επιθυμεί οι ομάδα του Στέμματος. Οι υπεύθυνοι δεν έχουν περιοριστεί μόνο στις απέραντες πεδιάδες της Ιρλανδίας αλλά έχουν ταξιδέψει για τις ανάγκες των γυρισμάτων και σε περιοχές όπως το Μαρόκο, η Μάλτα, η Ισλανδία και η Κροατία. Το σκηνικό για το Westeros, το Τείχος και το Essos έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην αίγλη των Επτά Βασιλείων.

Αν θέλετε να περπατήσετε στα χνάρια του Ned Stark και του Jon Snow ή ακόμα να βρείτε τα σημάδια στη γη από τους δράκους της Khaleesi των Dothraki, νοικιάστε ένα αμάξι και περιπλανηθείτε στην υπέροχη Βόρεια Ιρλανδία ή ακόμα καλύτερα, ναυλώστε ένα learjet και πετάξτε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Ισλανδία










Η λίμνη Myvatn

Το Τείχος που προστατεύει τα Επτά Βασίλεια από τα πλάσματα του Βορρά και είναι κατασκευασμένο από συμπαγή πάγο, έχει το σκηνικό του στην Ισλανδία ( www.clickatlife.gr/story.aspx?id=2061379 ). Οι παγετώνες, οι θερμές πήγες και οι λευκές αχανείς εκτάσεις προσφέρουν το καλύτερο σκηνικό για την επικράτεια της Νυχτερινής Φρουράς.

Η λίμνη Myvatn στη βόρεια περιοχή της Ισλανδίας, σχηματίστηκε ως αποτέλεσμα ηφαιστειακής έκρηξης πριν από 2.300 χρόνια και σήμερα φιλοξενεί πανίδα εξαιρετικής ομορφιάς και σπανιότητας. Σε αυτή την περιοχή αποκτά το σκηνικό του το αραιοκατοικημένο και απέραντο Winterfell.

Επίσης στην επική σειρά, βλέπουμε εικόνες από τον κρατήρα του Hverfell, στα ανατολικά της λίμνης Myvatn. Ο κρατήρας είναι και αυτός αποτέλεσμα εκρήξεως 2.500 χρόνια πριν και έχει την εντυπωσιακή διάμετρο του 1 χιλιομέτρου.

Ηνωμένο Βασίλειο

Castle Ward, Βόρεια Ιρλανδία

Τα περισσότερα γυρίσματα της σειράς έχουν γίνει στη Βόρεια Ιρλανδία ενώ το Κάστρο Ward, του 18ου αιώνα, αποδείχθηκε το καλύτερο σκηνικό για τη βασιλική αυλή του Winterfell. Σε αυτή την αυλή μάλιστα γίνονται και οι πρώτες συστάσεις του κοινού στους δυο ευγενείς οίκους, Στάρκ και Λάνιστερ και στον ίδιο το βασιλιά Baretheon. Σήμερα, το κάστρο είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες.

Doune Castle, Σκωτία












Μία από τις σημαντικότερες τοποθεσίες της σειράς υπήρξε η περιοχή Doune, στη Σκωτία ( www.clickatlife.gr/story.aspx?id=2207791 ) και το ομώνυμο κάστρο της. Το Doune απέχει μια ώρα από το Εδιμβούργο και τη Γλασκώβη και το κάστρο του έχει μακρά ιστορία 600 ετών. Η περιοχή χρησιμοποιήθηκε στα αρχικά στάδια της σειράς επίσης ως το σκηνικό της χώρας των Σταρκ, Winterfell.

Κομητεία Antrim, Βόρεια Ιρλανδία

Το Giant’s Causeway είναι ένα από τα θεαματικότερα μέρη της γης και ένα από τα πολλά θαύματα της φύσης. Μια αρχαία ηφαιστειακή έκρηξη προκάλεσε την πρωτοφανή δημιουργία 40.000 στύλων, οι οποίοι είναι φτιαγμένοι από στερεοποιημένη λάβα, φτάνουν σε μέγιστο ύψος τα 12 μέτρα, ενώ οι περισσότεροι έχουν εξάγωνο σχήμα. Οι κορυφές τους είναι επίπεδες δημιουργώντας έτσι ένα είδος σκάλας που ξεκινάει από την κορυφή του βράχου και καταλήγει κατηφορικά ενώ σταδιακά χάνεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Οι παραγωγοί της σειράς, δικαίως επέλεξαν το δημοφιλέστερο αξιοθέατο της Βορείου Ιρλανδίας ( www.clickatlife.gr/story.aspx?id=2294118 ), που είναι το Giant’s Causeway, για τη γη των πολεμιστών Dothraki. Και αφού θα βρεθείτε στην περιοχή, συνεχίστε το ανοδικό σας ταξίδι και επισκεφτείτε το μικροσκοπικό Cairncastle, που είναι το μέρος που στα πρώτα ακόμα επεισόδια, ο Ned Stark αποκεφαλίζει έναν προδότη της Νυχτερινής Φρουράς.

Κροατία

Ντουμπρόβνικ












Ενώ στην πρώτη σεζόν της σειράς, το σκηνικό για το Kings Landing ήταν η Valletta, πρωτεύουσα της υπέροχης Μάλτας, προβλήματα με τις αρχές της περιοχής έκαναν τους παραγωγούς να μεταφέρουν την πρωτεύουσα των Επτά Βασιλείων στην Κροατία. Το Ντουμπρόβνικ ( www.clickatlife.gr/story.aspx?id=1823660 ) είναι ένα από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, για το οποίο ο οργανισμός και οι ίδιοι οι κάτοικοι έχουν φροντίσει να διατηρηθούν τα ιστορικά μνημεία και κτήρια του. Η αναγεννησιακή αρχιτεκτονική του, τα τείχη του λιμανιού τα πέντε φρούρια του, δίνουν στο Kings Landing, την ατμόσφαιρα και τη γοητεία που του αρμόζει ως η έδρα του Βασιλιά.

Νήσος Lokrum

Το νησί του Lokrum, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις ακτές του Ντουμπρόβνικ, λειτούργησε ως σκηνικό για την κομβική πόλη του Qarth. Το νησί, πέραν της τηλεοπτικής του αξίας, ως το πέρασμα ανατολής, δύση, βορρά και νότου στο παραμύθι του Game Of Thrones, αξίζει να το επισκεφτείτε και για το ιστορικό του μοναστήρι. Η περιοχή σήμερα κατοικείται κυρίως από παγόνια ενώ ο μύθος θέλει να είναι καταραμένος όποιος αγοράσει έκταση πάνω σε αυτό. Όταν Γάλλος στρατηγός διέταξε το κλείσιμο του μοναστηρίου και τον διωγμό όλων των μοναχών, οι τελευταίοι καταράστηκαν το νησί και όποιον θελήσει να το αποκτήσει, ολόκληρο ή μέρος αυτού. Το ενδιαφέρον με το νησί, είναι ότι η κατάρα μάλλον έχει ισχύ, αφού όποιος έχει προσπαθήσει να εγκατασταθεί στο νησί, δεν είχε καλό τέλος, είτε ο ίδιος είτε οι προσπάθειες του. Φροντίστε λοιπόν, η επίσκεψή σας να είναι σύντομη.

Novigrad












Η επερχόμενη και πολυαναμενόμενη τέταρτη σεζόν της σειράς γυρίζεται σε ένα μικρό, παραθαλάσσιο χωριό στη βόρεια Istria της Κροατίας. Το χωριό λέγεται Novigrad, βρέχεται από την Αδριατική ενώ τα ιστορικά του τείχη και η μεσαιωνική του πολεοδομία, προσφέρουν έδαφος που αρμόζει στους ευγενείς μα και πολεμοχαρείς οίκους.

Μαρόκο

Essaouira












Το ταξίδι του στρατού της Khaleesi, περνάει από τα ζεστά μέρη του Μαρόκο, για να καταλήξει στο ιστορικό λιμάνι Essaouira όπου και οργανώνει το στρατό της στο Slaver’s Bay. Η πόλη των σκλάβων του Astapor αποκτά εικόνα στα καφέ χρώματα του Μαρόκου ενώ και σκηνές που εκτυλίσσονται στο King’s Landing, γυρίστηκαν στην ίδια περιοχή.

Το λιμάνι Essaouira έχει ιδιαιτέρως μακρά ιστορία, ενώ σήμερα ανήκει στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα οχυρωμένης πόλης του 18ου αιώνα της Βορείου Αφρικής, αποτέλεσμα των δράσεων Ευρωπαίων αποικιοκρατών.

Ανθή Παπαγεωργίου





Το είδαμε: εδώ

Share
Loading