Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθη... καρύδα στις Μαλδίβες για μαύρη μαγεία και εκλογική νοθεία!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF



Σύμφωνα με τη Guardian η «νεαρή» καρύδα εντοπίστηκε δίπλα σε σχολείο

Απίστευτη φαίνεται η είδηση πως στις Μαλδίβες οι αστυνομικοί συνέλαβαν μία... καρύδα, καθώς την έκριναν ύποπτη για νοθεία στις προεδρικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα το Σάββατο, αλλά και για μαύρη μαγεία!

Σύμφωνα με τη Guardian η «νεαρή» καρύδα εντοπίστηκε δίπλα σε σχολείο, το οποίο θα λειτουργήσει ως εκλογικό τμήμα στην Ατόλη Κααφού, ένα από τα εκατοντάδες νησάκια του αρχιπελάγους του Ινδικού Ωκεανού. Έτσι, προχώρησε στη... σύλληψη του ύποπτου φρούτου, μετά από καταγγελία, στο οποίο κάποιοι είχαν χαράξει στίχους από το κοράνι.

Στην καταγγελία γινόταν λόγος και για μαύρη μαγεία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι καρύδες χρησιμοποιούνται συχνά σε τελετές μαύρης μαγείας. Στις κατά βάση μουσουλμανικές Μαλδίβες η μαύρη μαγεία είναι μια συνηθισμένη τακτική για την επίτευξη πολλών στόχων και οι αυριανές εκλογές θεωρούνται κρίσιμες.

Τέλος, η Guardian αναφέρει πως η σύλληψη της καρύδας ήταν ένα μάθημα των αρχών για να αποτρέψουν τον ντόπιο πληθυσμό από την πρακτική της μαύρης μαγείας, αλλά και για να αποδείξουν ότι η παρακολούθηση των εκλογικών τμημάτων θα είναι συνεχής για την αποφυγή φαινομένων εκλογικής νοθείας.






Το είδαμε: εδώ

Share
Loading