Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Μπιφτέκια με καρότο και πατάτα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF





Τρομερός γευστικός συνδυασμός για όλες τις ώρες



Υλικά

Για 6-8 άτομα


  • 1/2 κούπας κρεμμύδι τριμμένο

  • 2 αυγά

  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

  • αλάτι και πιπέρι

  • 10 λωρίδες μπέικον

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

  • 2 κούπες καρότο τριμμένο

  • 1 κούπα ωμή πατάτα τριμμένη


Εκτέλεση



Σε μια λεκανίτσα ρίχνετε τον κιμά, το αυγό, το τριμμένο καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνετε δυνατά όλα τα υλικά μαζί και πλάστε 10 στρογγυλά μεγάλα μπιφτεκάκια.

Τυλίξτε κάθε μπιφτέκι με μία λωρίδα μπέικον και στερεώστε τη με μία ξύλινη φουρκέτα.

Ψήστε στα κάρβουνα ή στο γκρίλ κι από τις δύο πλευρές για 30 λεπτά.

Ρίξτε τα σε μία πιατέλα και περιτριγυρίστε τα με τρυφερά αντίδια ή φύλλα γλυστρίδας.



sidagi



Το είδαμε: εδώ

Share
Loading