Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Τάρτα με μοτσαρέλα και ντομάτα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF





Λαχταριστή τάρτα caprese καλοκαιρινή τάρτα με άρωμα Ιταλίας στο πιάτο σας



Υλικά

Για 4-6 άτομα


  • 100 γραμμάρια βούτυρο

  • 1 πακέτο ζύμη σφολιάτας εμπορίου

  • 400 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα κομμένο σε φέτες

  • 4 ντομάτες κομμένες σε φέτες

  • 1 ματσάκι βασιλικό

  • ανάλογο αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση



Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμός C. Κατόπιν λιώνουμε τη μαργαρίνη βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα βουτύρου σε ένα ταψί και απλώνουμε τη σφολιάτα. Αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι για να μην μας φουσκώσει.



Στη συνέχεια απλώνουμε μια από μια φέτα μοτσαρέλα και μια ντομάτα εναλλαξ. Πασπαλίζουμε με βασιλικό.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα. Έπειτα το αφαιρούμε απ' το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, σερβίρετε τετράγωνο κομμάτι με ένα φύλο δυόσμου από πάνω.



sidagi



Το είδαμε: εδώ

Share
Loading