Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Dragon fruit Γνωρίστε το

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

dragon_x[1]

Πιθανότατα δεν το έχετε δει ποτέ, εκτός κι αν κυκλοφορείτε στις αγορές άλλων χωρών. Η επίσημη ονομασία του είναι pitaya και προέρχεται από το παχύφυτο Dragon. Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό στην εμφάνιση, ροζ φούξια εξωτερικά και εσωτερικά κατάλευκο με μαύρα σποράκια. Ενίοτε το βρίσκετε και με φούξια εσωτερική σάρκα.

Γευστικά δεν είναι κάτι σπουδαίο, αλλά είναι χάρμα οφθαλμών. Και επιπλέον αναμένεται να γίνει το νέο trend στην εστίαση. Στις ΗΠΑ θα κυκλοφορήσει βότκα με dragon fruit, ενώ πολλά εστιατόρια το έχουν εντάξει στον κατάλογό τους κυρίως λόγω του εντυπωσιακού εφέ που επιτυγχάνει το χρώμα του.

Ολοι πάντως συμφωνούν. Αυτό το φρούτο έχει κάτι που προσελκύει το βλέμμα. Οι συνθήκες για την καλλιέργειά του είναι εξαιρετικά δύσκολες, αφού το λουλούδι από το οποίο προέρχεται πρέπει να ανθίσει νύχτα. Αν ανθίσει κατά τη διάρκεια της ημέρα, τότε το καίει ο ήλιος. 

Oι trend hunters το έχουν ψηφίσει ως το επόμενο hot fruit και σημειώνουν πως πάντα όταν κάποιος το δοκιμάζει απογοητεύεται. Είναι αυτό που σας είπαμε. Η γεύση δεν είναι σε καμία περίπτωση ισότιμα εντυπωσιακή όσο η εμφάνισή του.

Είναι απλώς ένα δροσιστικό φρούτο χωρίς ιδιαίτερη μυρωδιά και γεύση.

Share
Loading