Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Τα πλεονεκτήματα των βιολογικών προϊόντων

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF


Τα πλεονεκτήματα των βιολογικών προϊόντων

Στο σημερινό γκρίζο τοπίο της κρίσης που έχει αντίκτυπο σε όλους τους τομείς, η ελληνική γεωργία θα κληθεί να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις τα επόμενα χρόνια, ενόψει και της προωθούμενης αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Οι αγρότες σε ολοένα και πιο ανταγωνιστικές συνθήκες και χωρίς καμιά ουσιαστική συνδρομή από την πολιτεία μπορούν να μετατρέψουν τα μειονεκτήματα και τα προβλήματα διάρθρωσης της ελληνικής γεωργίας σε πλεονεκτήματα, με στροφή στη μικρής κλίμακας παραγωγή βιολογικών και ποιοτικών προϊόντων, με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Η προώθηση της άμεσης επαφής των παραγωγών και των καταναλωτών, με μέσα όπως οι λαϊκές (βιολογικές) αγορές παραγωγών και τα τοπικά δίκτυα παραγωγών-καταναλωτών μπορούν να παρακάμψουν τους μεσάζοντες, με πολύ μεγάλο όφελος τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για τους καταναλωτές, ενισχύοντας τη μεταξύ τους εμπιστοσύνη.

Με σκοπό την ενημέρωση των καλλιεργητών και των καταναλωτών η Θεματική Ομάδα Γεωργίας και Τροφίμων των Οικολόγων Πράσινων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

«Βιολογικά προϊόντα, μικρή κλίμακα, οικολογικά δίκτυα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης Biologica, την Κυριακή 13 Μαρτίου και ώρα 12:00 στην αίθουσα B΄ του Συνεδριακού Κέντρου «Νικόλαος Γερμανός» της Helexpo.


πηγή

Share
Loading