Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Μπανάνα: 5 σημαντικά οφέλη για άνδρες, γυναίκες και μωρά

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Αν αναζητάτε ένα φθηνό, υγιεινό, εύκολο στη μεταφορά και σούπερ θρεπτικό σνακ, η μπανάνα είναι το φρούτο σας.
Πλούσια σε βιταμίνες A, C και B6, κάλιο, μαγνήσιο, φολικό οξύ, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, θειαμίνη, σίδηρο, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, καλά λιπαρά και φυτικές ίνες.
Η υψηλή περιεκτικότητά της σε θρεπτικά συστατικά, την καθιστά ιδιαίτερα ωφέλιμη για την υγεία.
Πιο αναλυτικά:
Πηγή: Medical Daily 

Βιταμίνη Β6 για την πέψη: Οι μπανάνες βοηθούν στη βελτίωση της πέψης λόγω της βιταμίνης Β6 που περιέχουν, η οποία συμβάλλει στο μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών, καθώς και στην απομάκρυνση των ανεπιθύμητων χημικών ουσιών από το συκώτι και τα νεφρά. Βοηθά επίσης την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Βιταμίνη C για το δέρμα και τη διάθεση: Αν και δεν συγκαταλέγεται στις πιο γνωστές πηγές της συγκεκριμένης βιταμίνης, μια μεσαίου μεγέθους μπανάνα καλύπτει το 10% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C, η οποία προλαμβάνει τις βλάβες στα κύτταρα και τους ιστούς και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και σεροτονίνης που ρυθμίζει τον ύπνο και τη διάθεση.

Μαγγάνιο για το δέρμα: Μια μεσαίου μεγέθους μπανάνα καλύπτει έως και το 13% των ημερήσιων αναγκών σε μαγγάνιο. Το στοιχείο βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο προστατεύει το δέρμα και τα άλλα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Κάλιο για την καρδιά: Οι μπανάνες συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς και του νευρικού συστήματος. Το κάλιο υποστηρίζει τη σύσπαση των μυών στο σώμα και διατηρεί τον καρδιακό ρυθμό σταθερό και την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.

Σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τα μωρά: Λόγω της περιεκτικότητάς τους σε κάλιο, οι μπανάνες ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και προλαμβάνουν τον σχηματισμό λίθων στα νεφρά και απώλειας της οστικής μάζας. Η ποικιλία θρεπτικών συστατικών που περιέχουν, τις καθιστά εξαιρετικά ωφέλιμες για τα μωρά και τα παιδιά. Βοηθούν επίσης στην πρόληψη της παχυσαρκίας, ενώ χαρίζουν ενέργεια σε ενήλικες και μωρά. Είναι τέλος, πλούσιες σε φυτικές ίνες που βοηθούν την καλή λειτουργία του εντέρου. Μία μπανάνα καλύπτει το 12% των ημερήσιων αναγκών σε φυτικές ίνες.

onmed.gr



Το είδαμε: εδώ

Share
Loading