Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

5 τροφές που ενισχύουν την όραση

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Υπάρχουν τρόφιμα, γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες στην όρασή μας, που είναι καλό να εντάξουμε στη διατροφή μας:

1. Καρότα. Δεν είναι τυχαία στην πρώτη θέση αυτής της λίστας. Είναι πολύτιμα για τη β-καροτένη που περιέχουν και που τους δίνει το χαρακτηριστικό βαθύ πορτοκαλί χρώμα τους. Η ουσία αυτή, εκτός από τον καταρράκτη, μάχεται αποτελεσματικά και την κυτταρική γήρανση.
2. Λιπαρά Ψάρια. Σαρδέλες, σολωμός και σκουμπρί περιέχουν Ω-3 λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα στον οργανισμό για την καταπολέμηση της εκφύλισης της ωχρής κηλίδας του ματιού.
3. Καλαμπόκι. Μια κούπα μαγειρεμένο καλαμπόκι περιέχει μεγάλη ποσότητα από τα συστατικά που χρειάζονται τα μάτια σου για να διατηρούνται υγιή. Το καλαμπόκι όπως και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη.'
4. Ελαιόλαδο. Μερικά λαχανικά, ειδικά αυτά που περιέχουν βιταμίνη Α πρέπει να καταναλώνονται με ελαιόλαδο γιατί αυτό είναι ο μόνος τρόπος να απορροφηθούν. Κόψε λίγα καρότα, ντομάτες ή λάχανο και πρόσθεσε λίγο αλάτι και ελαιόλαδο. Γενικά φρόντισε να μαγειρεύεις με ελαιόλαδο όσο μπορείς και ιδιαίτερα κατανάλωνέ το ωμό.
5. Ντομάτες. Όπως όλα τα λαχανικά είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες. Αυτό που τις διαφοροποιεί είναι η περιεκτικότητά τους σε λυκοπένιο και ο συνδυασμός β-καροτένης και βιταμίνης C.

 tastyday.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading