Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Ποιοι κάτοικοι της Ευρώπης έχουν τους πιο ενοχλητικούς γείτονες; (pics)

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Η Eurostat ασχολήθηκε ακόμα και με αυτό και έκανε πάλι το θαύμα της. 1 στους 4 Ευρωπαίους αναφέρει άλλωστε ότι υποφέρει από ενοχλητικούς γείτονες που κάνουν θόρυβο. Η πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών φυσικά, ζουν σε πόλεις.
Κι όσο κι αν σας κάνει εντύπωση, η Ελλάδα δεν είναι πρώτη. Πρώτοι έρχονται οι κάτοικοι της Μάλτας, με το 26,2% εξ αυτών να έχουν παράπονα από ενοχλητικούς γείτονες. Και έπειτα ακολουθούν οι Γερμανοί με 25,1% και οι Ολλανδοί με 24,9%.
Ο θόρυβος είναι υψηλός και στην Πορτογαλία με 23,1%, ενώ την πεντάδα κλείνουν οι Ρουμάνοι, με ποσοστό 20,3%. Ελάχιστα κάτω από το 20% και συγκεκριμένα στο 19,9% βρίσκονται οι Έλληνες, με 1 στους 5 κατοίκους να έχουν πρόβλημα με τους γείτονες και την φασαρία. Φυσικά το ποσοστό έχει να κάνει και με την πυκνότητα των κατοίκων της κάθε γειτονιάς, αφού στο κέντρο ας πούμε, η πιθανότητες αυξάνονται.
Πάντως όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε ένα νοικοκυριό, τόσο μικρότερη είναι η αναφορά προβλημάτων με γείτονες ή με θόρυβο, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της Eurostat. Όταν λοιπόν είσαι μόνος, οι θόρυβοι που τραβούν την προσοχή σου αυξάνονται. το 20,8% των μεμονωμένων ατόμων ισχυρίστηκε ότι έχουν διαταραχθεί από τον θόρυβο της γειτονιάς, το ποσοστό αυτό έπληξε το 17,8% των νοικοκυριών δύο ενήλικων και το 16,6% των τριών ή περισσότερων ενηλίκων.
Το ίδιο συμβαίνει και στα νοικοκυριά χωρίς παιδιά, με το ποσοστό να φτάνει το 18,4% έναντι του 17,5% των νοικοκυριών που έχουν παιδιά. Από την άλλη, στον «πάτο» αυτής της λίστας βρίσκεται η Ιρλανδία με 7,9%, ενώ ακολουθούν οι Κροάτες με 8,5%, οι Βούλγαροι με 10% και οι Εσθονοί με 10,4%.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading