Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε το πρωί

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Το πρωινό, είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Μπορεί να σε γλυτώσει, από περιττές θερμίδες, να σε εφοδιάσει με ενέργεια, αλλά μπορεί και να σου κατστρέψει την ημέρα.
Οι διατροφολόγοι, συμφωνούν, στο ότι κανείς δεν πρέπει να παραλείπει το πρωινό, ακόμα και αν βρίσκεται σε αυστηρή δίαιτα. Υπάρχουν όμως τροφές που δεν είναι κατάλληλες για το ξεκίνημα της ημέρας, και μπορεί να έχουν αντίθετα αποτελέσματα, από αυτά που επιδιώκετε.
Μπέικον, λουκάνικα
Από τα πιο δημοφιλή πρωινά στη κεντρική και βόρεια Ευρώπη, έχει κατακτήσει και το νότο τα τελευταία χρόνια. Κανείς δεν αμφισβητεί τη νοστιμιά τους, αλλά και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ότι το μπέικον και τα λουκάνικα, συνδέονται πλέον άμεσα με το καρκίνο του παχέος εντέρου.
Ζαχαρούχα δημητριακά
Ενώ τα δημητριακά είναι η καλύτερη επιλογή για πρωινό, η ζαχαρούχα εκδοχή τους, απαγορεύεται δια ροπάλου. Ο λόγος είναι, ότι ανεβάζουν πολύ γρήγορα το σάκχαρο στον οργανισμό μας, αλλά πέφτει απότομα, με αποτέλεσμα να ξεμένουμε από ενέργεια πολύ γρήγορα. Μάλιστα μεγάλη κατανάλωση ζαχαρούχων δημητριακών, ευθύνεται και για ζαλάδες και λιποθυμίες.
Ντόνατς
Πεντανόστιμα, πραγματικός πειρασμός, αλλά ένα πρωινό με ντόνατς δεν κανένα άλλο ώφελος, εκτός από την ηδονής της γεύσης. Το αίσθημα κορεσμού της πείνας μετά από ντόνατ, κρατάει ελάχιστα λεπτά, με αποτέλεσμα να πεινάμε πολύ γρήγορα.
Μάφινς
Ζεστός καφές και μάφινς. Από τους νοστιμότερους συνδυασμούς. Αλλά όχι για το πρωί, και όχι σαν αποκλειστική τροφή. Περιέχουν ακριβώς ό,τι δεν χρειάζεστε στο πρωινό σας, επεξεργασμένο λευκό αλεύρι, λάδι, ή βούτυρο και πολλή ζάχαρη.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading