Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Τι θα συζητήσει η φετινή Λέσχη Bilderberg- Ο Κυριάκος και οι υπόλοιποι Έλληνες της λίστας

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Του Μάνου Χατζηγιάννη
Κίσσιγνκερ, Σόιμπλε. Λαγκάρντ και από κοντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη φετινή λίστα της μυστικοπαθούς Λέσχης Bilderberg, της οποίας η 64η συνάντηση έχει οριστεί να λάβει χώρα από τις 9 - 12 Ιουνίου στη Δρέσδη της Γερμανίας.
Συνολικά περίπου 130 συμμετέχοντες από 20 χώρες έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους. Πέραν του αρχηγού της ΝΔ οι Έλληνες της σχετικής λίστας είναι o εφοπλιστής Γιώργος Λογοθέτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Libra Group και όπως και πέρυσι ο δ/νων σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. Επίσης όπως και πέρυσι το παρών θα δώσει ο ελληνοκυπριακής καταγωγής ιδρυτής της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης Deep Mind, Ντέμης Χασάπης.
Η ατζέντα
Η ιδιαίτερη αυτή ομάδα αποτελούμενη από πολιτικούς ηγέτες και εμπειρογνώμονες από τη βιομηχανία, την οικονομία, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα συζητήσουν τα εξής βασικά θέματα :
-Τρέχοντα γεγονότα
-Κίνα
-Ευρώπη: μετανάστευση, ανάπτυξη, μεταρρύθμιση, όραμα, ενότητα στη μέση Ανατολή
-Ρωσία
-ΗΠΑ: πολιτικό τοπίο, οικονομία, ανάπτυξη, χρέος, μεταρρύθμιση
-Κυβερνασφάλεια
-Γεω-πολιτική των τιμών της ενέργειας και των βασικών εμπορευμάτων
-Πρεκαριάτο και μεσαία τάξη
-Τεχνολογική καινοτομία

Στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν όμως στις αίθουσες του Kempinski Hotel Taschenbergpalais, μπορεί οι συζητήσεις να επικεντρωθούν στην παγκοσμιοποίηση, στη Ρωσία και στις εκλογές στις ΗΠΑ αλλάξεχωριστή θέση στην ατζέντα αναμένεται να έχει η διατλαντική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ( ΤΤΙΡ ) αλλά και το δημοψήφισμα για το Brexit.
Πιθανώς αυτό το έτος το θέμα της Ελλάδας, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, δε θα βρίσκεται στην κορυφή του...μενού των ισχυρών
Άλλωστε η ΤΤΙΡ , η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ είναι σε κρίσιμη καμπή, αλλά η θέληση των ισχυρών της γης είναι να κλείσει μέχρι το τέλος του έτους, υπό την προεδρία του Ομπάμα.
Κατά...σύμπτωση, σε δύο εβδομάδες μετά τη συνάντηση στη Δρέσδη της Λέσχης, και συγκεκριμένα στις 28 και 29 Ιουνίου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συνεδριάσει και στη διάρκεια της συνεδρίασης αυτής ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επιδιώξει την ανανέωση της εντολής για να κλείσει τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ. Μόλις πέντε ημέρες νωρίτερα, όμως στις 23 Ιουνίου, ωστόσο, θα υπάρξει το δημοψήφισμα για το Brexit...

Η τελική λίστα των συμμετεχόντων
Δείτε την λίστα εδώ: tilegrafima.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading