Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Αυτοκίνητα αντίκες μέσα σε προστατευτικές φούσκες στο Detroit

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF



Σε μια σκοτεινή αποθήκη κάπου στο Detroit βρίσκεται αποθηκευμένη η απίστευτη συλλογή αυτοκινήτων “Transportation Collection” του Ιστορικού Μουσείου του Detroit. Δυστυχώς η έλλειψη χρημάτων και εγκαταστάσεων, οδήγησαν το μουσείο σε κλείσιμο και τα αυτοκίνητα αυτά να αποθηκευθούν μέσα σε αυτές τις μεγάλες φούσκες – προστατευτικά κατά της σκόνης – στο συγκεκριμένο κτήριο, όπου είχε χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση στρατιωτικών οχημάτων κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Μην νομίζεις ότι πάντα τα αυτοκίνητα προστατευόταν με αυτές τις προστατευτικές φούσκες. Μόλις πριν από μερικούς μήνες κάποιος πήρε την πρωτοβουλία να καλύψει τα 60 αυτοκίνητα. Παράλληλα στην αποθήκη βρίσκονται μερικές βάρκες, κάποια κανόνια και μερικά ακόμη εκθέματα του μουσείου. Κάθε φούσκα έχει πάνω του μια μικρή καρτέλα με τις απαραίτητες πληροφορίες για το αυτοκίνητο. Ανάμεσα στα αυτοκίνητα συναντά κανείς ένα Scripps-Booth Da Vinci Pup του 1930, αρκετά Scripps-Booth του 1914 και του 1915 καθώς και την Bi-Autogo του 1908, μιας μηχανής που τροφοδοτούνταν από έναν V8 κινητήρα.
Και η λίστα δεν σταματά εδώ. Αποθηκευμένο εκεί είναι επίσης το πρώτο Pacer του 1975 που βγήκε από την γραμμή παραγωγής, 11 Packards, το Chrysler Turbine Car του 1963 μαζί με έναν έξτρα κινητήρα του και πολλά ακόμη αυτοκίνητα αντίκες, που λόγω έλλειψης χρημάτων κάθονται υπομονετικά μέσα στις προστατευτικές φούσκες, περιμένοντας κάποιον να τα βγάλει από εκεί. Είναι πραγματικά κρίμα να βλέπεις τέτοια αυτοκίνητα να εγκαταλείπονται με αυτόν τον τρόπο. Μερικές φωτογραφίες από τα αυτοκίνητα στη συνέχεια.



πηγή

Share
Loading