Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Φυσικές θεραπείες και βότανα για τις αιμορροΐδες

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr

Οι αιμορροΐδες είναι μάζες από αγγειακό ιστό που μπορεί να προεξέχουν από τον πρωκτό και πολύ συχνά αιμορραγούν.
Ο όρος αιμορροΐδες προέρχεται από τις λέξεις αίμα και ρέω.
Ο ένας στους τρεις ανθρώπους του πληθυσμού της γης θα ταλαιπωρηθεί κάποια στιγμή από αυτό το βασανιστικό πρόβλημα.

Αν νιώθετε τσούξιμο και πόνο στην περιοχή του πρωκτού και παρατηρείτε αίμα γύρω από τα κόπρανα έχετε αιμορροΐδες
Η πάθηση αυτή οφείλεται σε διάταση των φλεβών που βρίσκονται στην περιοχή του πρωκτού και δημιουργούν τοπικά φλεγμονή όταν κάποιο από τα αγγεία αυτά σπάσει και δημιουργήσει θρόμβο. Είναι, δηλαδή, κιρσοειδής διατάσεις του αιμορροϊδικού φλεβικού πλέγματος.
Συνήθως, οι αιμορροΐδες ταλαιπωρούν ανθρώπους δυσκοίλιους και γυναίκες που είχαν πολλούς τοκετούς.

Οι αιμορροΐδες αποτελούν, δυστυχώς, μια πολύ διαδεδομένη κατάσταση  μεταξύ των ανθρώπων. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αποτελούν ταμπού που κάνει τους ανθρώπους να ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό. Οι άνθρωποι φοβούνται να αναζητήσουν μια πιο αποτελεσματική λύση για ένα πρόβλημα που είναι αποτέλεσμα κυρίως του σύγχρονου τρόπου ζωής, της χαμηλής σωματικής δραστηριότητας, του fast food και της καθιστικής ζωής.
Οι αιμορροΐδες έχουν διαφορετική αιτιολογία εμφάνισης και για την πρόληψή τους είναι απαραίτητο ο άνθρωπος να πίνει πολύ τακτικά υγρά, να καταναλώνει επίσης υγρά τροφή και να προσέχει ιδιαίτερα την υγιεινή του.

Η αρχική θεραπεία για την ήπια έως μέτρια νόσο συνίσταται στην αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών, των υγρών από το στόμα για ενυδάτωση και αναλγητικά για τον πόνο. 

Μια σειρά από μικρές επεμβάσεις μπορεί να γίνουν εάν τα συμπτώματα είναι σοβαρά ή δεν βελτιώνονται με τη συντηρητική θεραπεία. Η χειρουργική επέμβαση είναι αποκλειστικά για εκείνους που αποτυγχάνουν να βελτιωθούν μετά τα συντηρητικά μέτρα και υποφέρουν.
Το ήμισυ των ανθρώπων μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τις αιμορροΐδες τους κάποια στιγμή στη ζωή τους. Τα αποτελέσματα από τη συντηρητική θεραπεία είναι, συνήθως, καλά.

Όπως ειπώθηκε σε πρόσφατο συνέδριο χειρουργικής πρωκτού και εντέρου, κάθε χρόνο 650.000 κρέμες και αλοιφές δίδονται από τα φαρμακεία για τις αιμορροΐδες 
Οι άνθρωποι αναζητούν συχνά μια λύση ενάντια στις αιμορροΐδες στην εναλλακτική ιατρική. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές φυσικές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να τις καταπολεμήσετε.

Η Συνέχεια του άρθρου εδώ: medlabgr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading