Η τεχνολογία συνεχίζει να βελτιώνει τη ζωή μας, αλλά είναι επίσης και ένα δίκοπο μαχαίρι ...
Νέα τεχνολογία επιτρέπει στο φαγητό σας να σας ειδοποιεί όταν είναι χαλασμένο. Σας φαίνεται παράξενο;
Ορισμένοι αναλυτές μάλιστα αναρωτιούνται αν είναι κάτι παρόμοιο με το χάραγμα του θηρίου, στα τρόφιμα.
Η Telegraph γράφει:
Τσιπς υπολογιστών σε φουτουριστική συσκευασία τροφίμων θα μπορούσαν να προειδοποιούν τους καταναλωτές, ότι έχουν αλλοιωθεί.
Οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει
το gadget που μπορεί να εισαχθεί στα πακέτα των ευπαθών τροφίμων και το οποίο θα είναι σε θέση να εκτιμήσει, πότε το περιεχόμενο πλησιάζει την ημερομηνία λήξης του.
Σε μια χωριστή έκθεση, η Daily Mail ανέφερε ότι η τεχνολογία θα επιτρέψει στο φαγητό σας να λάβει ένα κείμενο-μήνυμα όταν πλησιάζει η διάρκεια λήξης της ζωής του. Αν έχετε πρόβλημα να αποφασίσετε τι θα φάτε για δείπνο, η βοήθεια θα μπορούσε σύντομα να βρίσκεται άμεσα διαθέσιμη - με γραπτά μηνύματα από το φαγητό σας, που θα σας λέει τι διατροφικές ανάγκες έχετε και τι πρέπει να καταναλώσετε πριν χαλάσει.
Οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει ένα τσιπ υπολογιστή που μπορεί να εισαχθεί σε συσκευασίες τροφίμων και είναι σε θέση να εκτιμήσει, όταν τα περιεχόμενα πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους .
«Η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τις παραδοσιακές ημερομηνίες πώλησης οι οποίες δεν λαμβάνουν υπόψη τις συνθήκες κατω από τις οποίες αποθηκεύονται οι τροφές. Θα μπορούσε επίσης να μειώσει δραστικά την ποσότητα των τροφίμων που πετιέται ."
Κάθε χρόνο, τόνοι από τρόφιμα πρέπει να πεταχτούν. Μεγάλο μέρος των αποβλήτων λαμβάνει χώρα στην αγορά, αλλά και εκατομμύρια τόνοι από προϊόντα που έχουν χαλάσει σε αμερικανικά και βρετανικά σπίτια. Στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο, το κόστος της αλλοίωσης ανέρχεται περίπου στα 12 δισεκατομμύρια λίρες στερλίνες, ή περισσότερο από 19,9 δισ. δολάρια.
Τα εστιατόρια είναι μια άλλη σημαντική πηγή των αποβλήτων τροφίμων.
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών, ή UNEP, το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται στον κόσμο για κατανάλωση από τον άνθρωπο κάθε χρόνο - περίπου 1,3 δισεκατομμύρια τόνοι - έχει χαθεί ή σπαταληθεί.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει, βέβαια, μια περιβαλλοντική πτυχή σε αυτό το πρόβλημα, καθώς ο αντίκτυπος των αποβλήτων τροφίμων δεν είναι μόνο οικονομικός.
Περιβαλλοντολογικά, τα απορρίμματα τροφίμων οδηγούν σε σπάταλη χρήση χημικών ουσιών, όπως τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα.
Περισσότερα καύσιμα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά. Και η σήψη των τροφίμων , δημιουργώντας περισσότερο μεθάνιο - ένα από τα πιο επιβλαβή αέρια του φαινομένου του θερμοκηπίου συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή . Το μεθάνιο είναι 23 φορές πιο ισχυρό από το CO2 ως αέριο του θερμοκηπίου.
Και τελικά που καταλήγουμε;
Με πρόσχημα το περιβάλλον ο ηλεκτρονικός έλεγχος, ακόμα και στα τρόφιμα...
Η διατροφή μας θα καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού μας ή στο τέλος θα είναι πλήρως ελεγχόμενη και υπό εποπτεία;
Νίκησε την ΚΡΙΣΗ.....Γίνε Αεροσυνοδός , μόνο σε 2 μήνες και διεκδίκησε μία θέση εργασίας σε ΟΛΕΣ τις Αεροπορικές Εταιρίες του Κόσμου.
Το είδαμε: εδώ