Κατά μέτωπο επίθεση κάνει ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης εναντίον του Αλέξη Τσίπρα μέσα από το άρθρο του στο ΒΗΜΑ, αλλά και από ακόμα δύο δημοσιεύματα του κυριακάτικου φύλλου, κατηγορώντας τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για φλερτ με τα ΜΜΕ και ότι αναζητά συμμάχους στη δεξαμενή της «άρχουσας τάξης» με τις κορόνες του κατά των συστημικών μέσων ενημέρωσης, ενώ τάσσεται εναντίον και του Βαρδή Βαρδινογιάννη για τον «έλεγχο» του Mega.
Χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σταύρος Ψυχάρης στο άρθρο του με τίτλο «Επιτέλους ονόματα» για διαπρύσιους κήρυκες μιας ηθικής που γίνεται λάστιχο κατά περίπτωσιν. Αδιάβαστοι υβρίζουν και απειλούν, για να αποχωρήσουν ακροποδητί από τη σκηνή μόλις έρχεται η ώρα του λογαριασμού. Παράλληλα αναφέρει πως «είναι φανερό ότι οι εκάστοτε επιτιθέμενοι στα Μέσα Ενημερώσεως δεν αναφέρονται στις εφημερίδες. Οι... καναλάρχες είναι ο στόχος. Οι καταγγέλλοντες, όπως προχθές ο αρχηγός της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως, δεν αναφέρουν ονόματα. Δεν τα ξέρουν; Γιατί δεν ρωτούν; Επιτέλους ας μιλήσουμε με ονόματα. Ο φερετζές των εξωχώριων εταιρειών κουρελιάζεται».
Και η επίθεση δεν σταματά εκεί αφού σε δημοσίευμα της εφημερίδας το οποίο υπογράφει «ειδικός συνεργάτης» με τίτλο ο πόλεμος της TV αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθειά του να διεκδικήσει την εξουσία κρίνει πως χρειάζεται δύναμη πυρός. Το κείμενο υπενθυμίζει πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο έθεσε θέμα κληρονομιάς του 902 λέγοντας πως ο σταθμός είχε αποκτηθεί το 1989 από κοινού με το ΚΚΕ, ωστόσο η διεκδίκηση ήρθε μόλις έγινε γνωστό πως το ΚΚΕ διαπραγματευόταν την πώληση του σταθμού σε ιδιώτες επιχειρηματίες.
Συνεχίζοντας την επίθεση ο Σταύρος Ψυχάρης αναφέρει πως το φλερτ Τσίπρα - ΜΜΕ δεν είναι κάτι καινούριο αφού ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου απήλαυσε τη δημοσιότητα όταν όλες οι κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες ήταν στραμμένα πάνω του και εκείνος τότε δεν τους χαλούσε χατήρι και φυσικά χωρίς συγκρούσεις και αμφισβητήσεις οικοδομήθηκε ένα σύστημα αποδοτικής επικοινωνίας. Μάλιστα αυτός ήταν και ο λόγος για το δημοσκοπικό θαύμα του 18% που κατάφερε και του επέτρεψε να πάρει το κόμμα από τον Αλέκο Αλαβάνο. Εως τότε ο κ.Τσίπρας δεν αναφερόταν τόσο στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Ωστόσο όπως αναφέρει στο δημοσίευμα του το ΒΗΜΑ όλα άλλαξαν όταν διαφοροποιήθηκε και ο χαρακτήρας της διεκδίκησης. Συγκεκριμένα την άνοιξη του 2012 με τις δημοσκοπήσεις να ανεβάζουν ψηλά τον κ. Τσίπρα άρχισε τις κόντρες με τα Μέσα και όταν έχασε την πρωτιά είπε για όλα ευθύνονται τα ΜΜΕ τα οποία επέλεξαν τον Αντώνη Σαμαρά για πρωθυπουργό.
Στη συνέχεια η Κουμουνδούρου αποφάσισε πως πρέπει να αποκτήσει τα δικά της Μέσα και την επομένη των δεύτερων εκλογών επιβλήθηκαν αλλαγές στην εφημερίδα Αυγή και στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», ενώ ξεκίνησε παρασκηνιακές επαφές με νεόκοπους εκδότες. Ωστόσο όπως αποδείχθηκε τα σχέδια και οι προσπάθειες δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα με αποτέλεσμα η Κουμουνδούρου να υιοθετήσει την άποψη πως χωρίς ηγεμονία στα ΜΜΕ δεν κερδίζεται η εξουσία. Πίστεψαν πως δεν αρκούσαν μία δύο θέσεις στα τηλεπαράθυρα που θα φιλοξενούσαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χρειάζονταν επικοινωνιακά μέσα που θα προπαγάνδιζαν πιστά στην επικράτηση του νέου ηγέτη.
Ετσι ξεκίνησε έδωσε μάχη για την επικράτηση φίλων και οπαδών του στην κρατική τηλεόραση, αλλά και επιθέσεις φιλίας προς τις παραδοσιακές δυνάμεις της ενημέρωσης.
Καταλήγοντας το άρθρο αναφέρει «η στάση του κόμματος δεν είναι αγαθή και έχει σκοπούς πολιτικούς και άλλους, αφού θέλει ευθεία πρόσβαση -για να μην πούμε τον έλεγχο- τουλάχιστον σε ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας. Αυτός είναι ο μεγάλος καημός».
Μάλιστα, κλείνοντας κάνει μία ακόμα αναδρομή στο παρελθόν και στον Νίκο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος προκειμένου να καταδείξει τις εκλεκτικές συγγένειες του Κώστα Σημίτη με τον Σωκράτη Κόκκαλη, αναδείκνυε τους πολιτικούς και οικογενειακούς δεσμούς που διατηρούσαν από την εποχή της κατοχής οι γονείς τους και παράλληλα αναφέρει: «Μία δεκαετία μετά, οι περιγραφόμενες εκλεκτικές συγγένειες του κ. Τσίπρα δεν πηγάζουν από την κυβέρνηση των Κορυσχάδων. Στο Κολωνάκι μιλούν απλώς γαι κοινές ποδοσφαιρικές, παναθηναϊκές, προτιμήσεις...», αφήνοντας υπονοούμε για το πρόσωπο του Βαρδή Βαρδινογιάννη.
Γίνε και εσύ καναλάρχης είναι το επόμενο άρθρο του Βήματος, με το οποίο αναφέρεται στο Mega και την ίδρυσή του από τους Λαμπράκη, Τεγόπουλο, Μπόμπολα, Αλαφούζο και τον πέμπτο Βαρδή Βαρδινογιάννη. Τότε η συμφωνία που υπήρχε ήταν να μην υπάρχει ιδιώτης καναλάρχης.
«Η ομάδα των τεσσάρων συν ένα ιδιοκτητών ήταν η μόνη που τήρησε τη συμφωνία, ως ομάδα διότι ορισμένα μέλη της ίδρυσαν και δικούς τους σταθμούς. Αλλά η ιστορία είναι μακρά, άκρως αποκαλυπτική και μάλλον διασκεδαστική».
Κλείνει μάλιστα το κείμενο γράφοντας πως ο ΔΟΛ είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε ένα σεμινάριο για την υπερ-κομματική διαπλοκή.
http://www.iefimerida.gr/
Το είδαμε: εδώ