Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Φουκουσίμα: τρίτη φορά εκτός λειτουργίας το σύστημα ψύξης των πυρηνικών αντιδραστήρων

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

post thumbnail


foukousima-sustima-psuxis-99023 Ανεστάλη, για τρίτη φορά μέσα σε πέντε εβδομάδες, η λειτουργία του συστήματος ψύξης των δεξαμενών αποθήκευσης αναλωθέντων καυσίμων στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.


Όπως ανακοίνωσε η TEPCO, η εταιρεία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο, η λειτουργία του συστήματος ψύξης του αντιδραστήρα 2 διακόπηκε μετά τον εντοπισμό νεκρών αρουραίων στον μετασχηματιστή.


Η αποκατάσταση της βλάβης αναμένεται να διαρκέσει 3 με 4 ώρες και εκτιμάται ότι εντός αυτού του διαστήματος η αύξηση της θερμοκρασίας δεν θα ξεπεράσει τον έναν βαθμό Κελσίου.


Δυο μήνες μετά τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι που κατέστρεψε το πυρηνικό εργοστάσιο, η TEPCO συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, όπως για παράδειγμα βλάβες στα συστήματα ψύξης και διαρροή ραδιενεργών υδάτων στις υπόγειες δεξαμενές, που καθυστερούν τον παροπλισμό των αντιδραστήρων.


Το περασμένο μήνα διακόπηκε η ηλεκτροδότηση για 29 ώρες στο εργοστάσιο, λόγω βραχυκυκλώματος που προκλήθηκε όταν ένας αρουραίος άγγιξε γυμνά καλώδια .


Η διακοπή ηλεκτροδότησης επηρέασε εννιά μονάδες, μεταξύ των οποίων και τα συστήματα ψύξης των δεξαμενών αποθήκευσης αναλωθέντων καυσίμων.


Η λειτουργία των συστημάτων ψύξης στον αντιδραστήρα 3 ανεστάλη και στις αρχές Απριλίου, λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης.


Το ρεύμα διακόπηκε όταν οι εργάτες προσπάθησαν να εγκαταστήσουν ένα δίχτυ που θα εμπόδιζε τρωκτικά και μικρά ζώα να εισέλθουν στο κτήριο των αντιδραστήρων.


econews




Το είδαμε: εδώ

Share
Loading