Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Αυστραλία: Πλάκωσε θαλάσσιο κροκόδειλο στις μπουνιές και σώθηκε

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

post thumbnail


australia-krokodeilos-99022 Ένας Γάλλος εργαζόμενος σε αλιευτικά σκάφη στην Αυστραλία γλύτωσε ως εκ θαύματος από τα σαγόνια ενός κροκόδειλου που τον είχε αρπάξει από το κεφάλι γρονθοκοπώντας αλύπητα το ερπετό.


Ο 29χρονος Γιοάν Γκαλεράν κολυμπούσε σε θολά νερά την Κυριακή το βράδυ, στην περιοχή Νουλουνμπούι στη βόρεια Αυστραλία όταν ένας θαλάσσιος κροκόδειλος μήκους δύο μέτρων τον έπιασε με τα σαγόνια του για να τον τραβήξει στο βυθό.


Όπως δήλωσε ο ατρόμητος Γάλλος στο δίκτυο ABC “κολυμπούσα σε απόσταση 4-5 μέτρων από το σκάφος όταν ένιωσα το κεφάλι μου να χτυπάει πάνω σε κάτι σαν πέτρες. Ταρακουνήθηκα και αμέσως κατάλαβα ότι επρόκειτο για κροκόδειλο”.


“Με είχε αρπάξει από τον αριστερό ώμο και το λαιμό και προσπάθησε να με τραβήξει στο βυθό. Τον χτύπησα όπως μπορούσα” αφηγείται ο Γκαλεράν και προσθέτει πως “ήμουν τυχερός, γιατί αν ο κροκόδειλος ήταν μεγαλύτερος θα με είχε αποκεφαλίσει”.


Ο αλιέας κατάφερε να αναρριχηθεί στο βαρκάκι και να πάρει το δρόμο για το νοσοκομείο.


Ο θαλάσσιος κροκόδειλος μπορεί να φτάσει σε μήκος τα επτά μέτρα και σε βάρος τον ένα τόνο. Η παρουσία του είναι έντονη στους βόρειους τροπικούς της Αυστραλίας, ενώ είναι προστατευόμενο είδος από τη δεκαετία του 1970.


Η αύξηση του πληθυσμού του ωστόσο συνοδεύτηκε από αντίστοιχη άνοδο στον αριθμό των ανθρωπίνων θυμάτων.


econews




Το είδαμε: εδώ

Share
Loading