Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Μυτιλήνη: στυγερό έγκλημα σε προστατευόμενο υγροβιότοπο μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

post thumbnail


Ένας υγροβιότοπος στη Μυτιλήνη έγινε θέατρο στυγερού εγκλήματος το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου 2013.


Ειδικότερα, ένας 45χρονος επιχειρηματίας σκότωσε και έθαψε στον υγροβιότοπο Ντίπι Λάρσος στον κόλπο της Γέρας την 40χρονη σύζυγό του, την οποία σύμφωνα με πληροφορίες υποπτευόταν για εξωσυζυγικές σχέσεις.


Την εξαφάνιση της γυναίκας είχε καταγγείλει, από το μεσημέρι της Τετάρτης, η κόρη του θύματος από τον πρώτο της γάμο.


Όπως ομολόγησε ο ίδιος, στραγγάλισε τη γυναίκα του στη διάρκεια καβγά, αργά το βράδυ της Τρίτης, στο σπίτι τους στη Μυτιλήνη.


Στη συνέχεια τη μετέφερε και την έθαψε στην άμμο, εκεί όπου και βρέθηκε η σορός της έπειτα από υπόδειξη του ίδιου του δράστη.


Ο 45χρονος παραπέμπεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης με ιδιαίτερα ειδεχθή τρόπο.


—Μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας ο τόπος του εγκλήματος


Το έλος Nτιπίου-Λάρσου όπου συνέβη το έγκλημα αποτελεί μαζί με τον ποταμό Ευεργέτουλας, τον μεγαλύτερο καλαμιώνα στο Αιγαίο.


Το έλος Ντιπί-Λάρσος καλύπτεται σχεδόν στο σύνολο της επιφάνειας των στάσιμων νερών, από πυκνότατους και αδιάβατους καλαμώνες.


Συνυπάρχουν υδρόφυτα και άλλα ελόφυτα, με τα νεροκάλαμα να παρουσιάζεται ως η μόνη ουσιαστικά ανεπτυγμένη από πλευράς χλωριδικής σύνθεσης και χωρικής εξάπλωσης. Στις ελεύθερες επιφάνειες και στους εποχιακούς ή μόνιμους νερόλακκους αναπτύσσονται τα σπάνια είδη. Η μεγαλύτερη έκταση της παράκτιας ζώνης στο Κόλπο της Γέρας καλύπτεται από αμμονιτρόφιλη βλάστηση.


O υγροβιότοπος Nτιπί-Λάρσος στις εκβολές του φιλοξενεί μεγάλο αριθμό φυτών, ερπετών, αμφιβίων, πουλιών, εντόμων και την ακριβοθώρητη πια ενυδρίδα (Βίδρα Lutra lutra). Ορισμένα είδη από αυτά χαρακτηρίζονται από τη σπανιότητά τους.


Τα νερά των παραποτάμων των πηγών, δημιουργούν περιοχές φυσικού κάλλους, δίνοντας την δυνατότητα στην περιοχή να ενταχθεί, επίσης στο Εθνικό & Ευρωπαϊκό Κατάλογο “Ειδικών Περιοχών Διατήρησης της Φύσης” του Δικτύου NATURA 2000.




Το είδαμε: εδώ

Share
Loading