Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ιδρωτίλα και κλούβιο αβγό από το Παρίσι ως το Λονδίνο

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

post thumbnail


Ένα νέφος, ακίνδυνου όπως αποδείχτηκε, αερίου με άρωμα ιδρώτα και κλούβιου αβγού διέρρευσε από χημική βιομηχανία της Ρουέν, στη Νορμανδία της νοτιοδυτικής Γαλλίας και έφτασε ως τα περίχωρα του Παρισιού προτού διασχίσει τη Μάγχη και γίνει αισθητό ακόμη και στο Λονδίνο.


Η διαρροή έλαβε χώρα τη Δευτέρα (21/1) στη μονάδα της εταιρείας Lubrizol, στη Ρουέ, 120 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Παρισιού.


Η πυροσβεστική του Κεντ στη νότια Βρετανία προειδοποίησε τους κατοίκους να κρατούν τις πόρτες τους κλειστές, ενώ η αστυνομία του Λονδίνου έλαβε αναφορές για την “εμφάνιση” του αρώματος στα νοτιοανατολικά προάστεια της βρετανικής πρωτεύουσας.


Η Lubrizol Γαλλίας κατασκευάζει βιομηχανικά λιπαντικά και χρώματα. Το αέριο που διέρρευσε ονομάζεται μεθανοθειόλη και είναι ένα άχρωμο προσθετικό που χρησιμοποιείται στο φυσικό αέριο για τον εντοπισμό διαρροών, χάρη στη θειώδη οσμή του.


Η αιτία της διαρροής δεν έχει ακόμα γίνει γνωστή.


Το αέριο δεν είναι τοξικό, αλλά είναι εύφλεκτο σε υψηλές συγκεντρώσεις.


Η μυρωδιά σκόρδου, ιδρώτα και κλούβιου αβγού ήταν τόσο έντονη στη Ρουέν που ο ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την Ολυμπίκ Μαρσέιγ αναβλήθηκε.


econews




Το είδαμε: εδώ

Share
Loading