Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Φονικές πλημμύρες στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας – Χιλιάδες εκτοπισμένοι

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

post thumbnail


Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα εξαιτίας εκτεταμένων πλημμυρών που έχουν προκαλέσει αδιάκοπες βροχοπτώσεις στην περιοχή.


Οι έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται να επιμείνουν και τα προσεχή εικοσιτετράωρα, κυρίως στους ορεινούς όγκους γύρω από τη Τζακάρτα, απ΄όπου συχνά προκαλούνται τα πλημμυρικά φαινόμενα.


Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ειδικά συνεργεία διάσωσης προσπαθούν, μαζί με τον στρατό, να διασώσουν τους εγκλωβισμένους.


Από τις πλημμύρες είχε παραλύσει το μεγαλύτερο μέρος της Τζακάρτας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η συνοικία που βρίσκονται τα περισσότερα κυβερνητικά κτίρια και επιχειρήσεις.


Την κατάσταση στην πρωτεύουσα επιδείνωσε και το σπάσιμο φράγματος που απελευθέρωση μεγάλη ποσότητα υδάτων στην Τζακάρτα.


Καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις έχουν σημειωθεί, εκτός από το κύριο νησί την Ιάβα και στην αγροτική νότια Σουμάτρα, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί καταστροφές βασικών καλλιεργειών όπως το ρύζι, η ζάχαρη και το φοινικέλαιο.


econews




Το είδαμε: εδώ

Share
Loading