Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Μαλαισία: Λογοκρισία και Facebook

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Αστυνομικές δυνάμεις της Μαλαισίας συνέλαβαν 25χρονο άνδρα μαλαισιανής υπηκοότητας στο σπίτι του, ύστερα από τη δημοσίευση προσβλητικών μηνυμάτων στο Facebook για το Ισλάμ και τον Προφήτη Μοχάμεντ.


Αξιωματικοί της μαλαισιανής αστυνομίας δήλωσαν ότι ο νεαρός ενδέχεται να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων<…>


κατηγορίες για θρησκευτική ύβρη.


Ο κατηγορούμενος στην κατάθεσή του δήλωσε ότι αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία και ανάμειξή του σε τέτοιου είδους ενέργειες. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι ουδέποτε δημοσίευσε τέτοιου είδους σχόλια και πρόσθεσε ότι αρκετά πρόσφατα του είχε κλαπεί ο φορητός υπολογιστής του από άγνωστο πρόσωπο.


Επίσης ο κατηγορούμενος αμέσως μετά τη δημοσίευση των υβριστικών σχολίων δημοσίευσε επιπρόσθετο σχόλιο στο οποίο απολογούταν για τα προηγούμενα σχόλια που δημοσιεύτηκαν, εξηγώντας ότι ο λογαριασμός του στο Facebook είχε γίνει hacked από κακόβουλο χρήστη.


Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν πρόκειται για την πρώτη σύλληψη υπόπτου για ανάρμοστα σχόλια σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο. Το 2010 ακόμη ένας χρήστης είχε συλληφθεί για παρόμοιους σχολιασμούς που αφορούσαν τη θρησκεία, μέσω του Facebook λογαριασμού του.





Το είδαμε: εδώ

Share
Loading