Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Το "Τσίρκο του Ηλιου" στη χώρα του ήλιου

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF





Cirque du Soleil



Το ένα και μοναδικό «Τσίρκο του Ηλιου» έρχεται επιτέλους στη χώρα του ήλιου, με την ιστορική παράστασή του «Alegria», που μέσα της γεννιέται και ανασαίνει ο πιο γοητευτικός, ο πιο ονειρικός, ο πιο μαγικός σκηνικός κόσμος.



Από 3 έως 16 Σεπτεμβρίου το αθηναϊκό κοινό θα αισθανθεί χαρά, ευφορία και ψυχική αγαλλίαση, όπως μεταφράζεται από τα ισπανικά το όνομα της θρυλικής παράστασης - μάλιστα, τα έσοδα της 5ης Σεπτεμβρίου θα δοθούν στον σύλλογο «Ελπίδα».



Ακροβάτες, κλόουν, αθλητές, ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, τραγουδιστές, μίμοι συνθέτουν με τις υπέροχες ερμηνείες τους ένα έξυπνο, πολυσυλλεκτικό υπερθέαμα υψηλής αισθητικής απόλαυσης που σου ζεσταίνει την καρδιά με το χιούμορ και την ευαισθησία του.



Απελευθερώνοντας μεγάλες δόσεις θετικής ενέργειας και σαγήνης, απεγκλωβίζοντας τη ζωντάνια και το γέλιο, ενώνοντας την αδρεναλίνη του τσίρκου με τη μαγεία της τέχνης, μεταδίδοντας χαρά και ευτυχία, κόβοντας την ανάσα με νούμερα που λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία μέσα από αριστοτεχνικές ρέουσες κινήσεις. Εφαρμόζοντας μια τέχνη δίχως όρια, που αψηφά τους φυσικούς νόμους, κάνοντας το αδύνατο, δυνατό.



Η παράσταση του «Cirque du Soleil», που έχουν παρακολουθήσει 15 εκατ. θεατές σε 40 χώρες, θα δοθεί ταυτόχρονα σε 2 σκηνές: η πρώτη είναι δύο στρεμμάτων και η δεύτερη 20 μέτρων, με 70 τόνους σκηνικών και μηχανημάτων.



Είκοσι δύο νταλίκες θα μεταφέρουν στη χώρα μας και στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ σκηνικά, φώτα, ηχητικά συστήματα, γυμναστήρια, μαγειρεία, ψυγεία, πλυντήρια, στεγνωτήρια, αίθουσες μασάζ, ιατρείων, φαρμακείων κλπ., 400 χειροποίητα κουστούμια, εκατοντάδες αξεσουάρ, μάσκες και καπέλα που είναι απαραίτητα για την παράσταση.



Ενώ Θα συμμετάσχουν 55 καλλιτέχνες (ακροβάτες, κλόουν, χορευτές, ζογκλέρ, μουσικοί, τραγουδιστές) που χρειάζονται μία ώρα για το μακιγιάζ τους ο καθένας, 320 συνεργάτες (τεχνικοί, προπονητές, μασέρ, ράφτες, μάγειροι, ρίγκερς κλπ.) που απαραίτητοι για την 3ωρη καθημερινή εκγύμναση.








Το είδαμε: εδώ

Share
Loading