Ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνουν όσοι μαγειρεύουν, είναι να το …
παρακάνουν με το αλάτι.
Αν λοιπόν για κάποιο λόγο, δοκιμάσετε το φαγητό και είναι …λύσσα, μην βιαστείτε να το πετάξετε. Βάλτε μέσα στην κατσαρόλα που βράζει δυο πατάτες κομμένες στα 4 και μαγειρέψτε λίγο ακόμα.
Η πατάτα έχει το ιδίωμα να «τραβά» το αλάτι και έτσι το φαγητό θα έρθει «στα ίσα του».Το τρικ δεν ισχύει δυστυχώς για ψητά στον φούρνο. Εκεί, η πατάτα …σηκώνει τα χέρια ψηλά.