Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Καταλήψεις Δημοσίων υπηρεσιών στο Ηράκλειο

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

1.Αυτή η πολιτική βλάπτει σοβαρά την Υγεία
Με κεντρικό σύνθημα "Αυτή η πολιτική βλάπτει σοβαρά την Υγεία" οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο νοσοκομείο, πραγματοποιούν, αυτή την ώρα, κατάληψη στα γρφαεία της ΔΥΠΕ Κρήτης, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν σήμερα, κατά της υποβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί ως τη λήξη της βάρδιας, στις 15.00, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου και κατέληξαν στη ΔΥΠΕ Κρήτης, όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Μέσω του ψηφίσματος λένε "όχι" στην επιχειρούμενη υποβάθμιση και, στη συνέχεια, κλείσιμο του Βενιζελείου νοσοκομείου με πρόφαση - όπως εκτιμούν - τη συγχώνευση με το ΠΑΓΝΗ. Οι διαμαρτυρόμενοι λένε "όχι" στη μετατόπιση των ευθυνών από τους πολιτικούς στους δημόσιους υπαλλήλους, υπερασπίζονται το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Υγείας, αντιδρούν στο "ξεπούλημα" του ΕΣΥ και απορρίπτουν το ενιαίο μισθολόγιο.

2.Κατάληψη στο Περιφερειακό Τμήμα του ΟΓΑ στο Ηράκλειο

Κατάληψη στα κτίρια της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΓΑ και των Περιφερειακών Υποκαταστημάτων σε όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν, σήμερα, οι εργαζόμενοι στον ΟΓΑ, αντιδρώντας στη συνεχιζόμενη ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στους δημόσιους & ιδιωτικούς υπαλλήλους, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχους, φοιτητές και ανέργους.

Κατάληψη πραγματοποιήθηκε και στο περιφερειακό Υποκατάστημα Ηρακλείου, με Αίτημα την ανατροπή της επικίνδυνης για τη χώρα και την κοινωνία κυβερνητικής πολιτικής.

3.Επ' αόριστον η κατάληψη στο δημαρχείο της Βιάννου
Επ' αόριστον η κατάληψη στο δημαρχείο της Βιάννου
Για τέταρτη μέρα, συνεχίζεται η κατάληψη του δημαρχείου της Βιάννου ενώ σε Γ.Σ των εργαζομένων, αποφασίστηκε, ομόφωνα, η συγκρότηση επιτροπής που θα εξετάσει το επείγον των θεμάτων που προκύπτουν ώστε οι πολίτες που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα να εξυπηρετούνται και να μην ταλαιπωρούνται.

Παράλληλα, συντονίζονται ώστε να είναι μαζική η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 19ης Οκτωβρίου 
 
ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Share
Loading