Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Το πάρκο της αγάπης στη Λίμα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Ένα από τα γνωστότερα και πιο πολυσύχναστα love spots του κόσμου βρίσκεται στη πρωτεύουσα του Περού. Κάθε μέρα, την ώρα που ο ήλιος βασιλεύει, είναι σαν να  συμβαίνει ένα μικρό φεστιβάλ ρομαντισμού, έρωτα και φυσικά φιλιού.



Στο πάρκο, που βρίσκεται στους λόφους Chorrillos της περιοχής Miraflores, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ τα ζευγάρια καταφτάνουν για να χαζέψουν αγκαλιά την υπέροχη θέα του Ειρηνικού ωκεανού. Σε όλα τα τοιχάκια που το περιβάλουν υπάρχουν ψηφιδωτά με ρομαντικά λόγια γραμμένα επάνω τους, ενώ στο κέντρο βρίσκεται ένα άγαλμα με δύο αγκαλιασμένους ερωτευμένους να φιλιούνται παθιασμένα.
Το άγαλμα  λέγεται «El Beso» (Το Φιλί) και έχει φιλοτεχνηθεί το 1993 από τον Βίκτορ Ντελφίν, έναν από τους γνωστότερους περουβιανούς γλύπτες/ζωγράφους.








Το άγαλμα αυτό, αλλά και ολόκληρη η ιδέα του πάρκου love spot, αποτελεί ένα φόρο τιμής σε όλους τους δημάρχους της Λίμα που συνήθιζαν να διοργανώνουν διαγωνισμό φιλιού κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Λέγεται ότι νικητές του ιδιότυπου αυτού αγώνα ήταν όποιο ζευγάρι φιλιόταν για περισσότερη ώρα. Σήμερα πολλοί είναι οι νεόνυμφοι που ταξιδεύουν στη Λίμα για να βγάλουν μία φωτογραφία  μπροστά από το El Beso.
Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, εκείνοι που θεωρούν ότι το άγαλμα είναι κακάσχημο και το πάρκο μία κακή αντιγραφή του Parc Guell, του διάσημου δηλαδή πάρκου της Βαρκελώνης που σχεδίασε ο Άντονι Γκαουντί. Αλλά μπορεί όλοι αυτοί απλά να ζηλεύουν, επειδή δεν έχουν κάποιον σημαντικό στη ζωή τους να τους συνοδέψει μέχρι εκεί.


Η πιο δημοφιλής ώρα για το πάρκο είναι φυσικά  κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, όταν ντόπια ζευγάρια αλλά και πολλοί τουρίστες κατακλύζουν το μέρος για να δουν τις πορτοκαλί ακτίνες του ήλιου επάνω στον Ειρηνικό ωκεανό.


thea

Share
Loading